Отидете към основна версия

5 969 79

Обрат: Германия може и да спре газа по "Северен поток 2"!

  • армин лашет-
  • северен поток 2-
  • германия-
  • газопровод-
  • газпром

Газопроводът е източник на напрежение с администрацията на Съединените щати, тъй като Вашингтон смята, че проектът засилва енергийната зависимост на Европа от Русия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия може да спре притока на природен газ по газопровода "Северен поток 2", ако Москва наруши условията по споразумението или използва съоръжението за оказване на натиск върху Украйна, заяви председателят на управляващия Християндемократически съюз Армин Лашет, цитиран от Ройтерс.

Лашет, който е фаворит на партията за наследник на канцлера Ангела Меркел, смята, че газопроводът трябва да бъде завършен, но подчерта, че проектът винаги може да бъде прекратен дори и след това, ако руската страна не се придържа към правилата.

Той участва в телевизионни дебати по въпросите на външната политика.

Финансовият министър Олаф Шолц, който е кандидатът за канцлерското място на социалдемократите, изрази подобно мнение, но представителката на зелените се обяви против газопровода.

"Северен поток 2" е източник на напрежение с администрацията на Съединените щати, тъй като Вашингтон смята, че проектът засилва енергийната зависимост на Европа от Русия.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: