Отидете към основна версия

1 553 6

САЩ изпращат екип експерти в Хаити

  • хаити-
  • сащ-
  • екип-
  • експерти-
  • решение

След като събере нужната информация и я предаде на президентът Джо Бадън, ще станат ясни по-нататъшните действия на страната

Снимка: ЕРА/БГНЕС

САЩ изпратиха "технически екип" в Хаити, който да определи нуждите на страната за сигурност и да разследват убийството на президента Йовенел Мойзе. Според информация на високопоставен служител на американската администрация екипът ще се завърне в САЩ и ще проведе разговор с Джо Бадън. В резултат на срещата американският президент „ще вземе решение за по-нататъшни действия“.

Към момента не е напълно ясно представители на кои американски ведомства са били включени в техническия екип. Вашингтон също така ще проведе срещи с регионални партньори и ООН. По-рано говорител на Държавния департамент заяви, че хаитянските власти са поискали от правителството на САЩ съдействие за сигурност, както и за разследване на обстоятелствата за убийството на президента Мойзе.

Хаитянският лидер беше смъртоносно ранен при неидентифицирана атака срещу резиденцията му на 7 юли. По време на нападението първата дама на страната – Мартин Мойзе също беше ранена и откарана в болница. Министерският съвет въведе военно положение в републиката за 15 дни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини