Last news in Fakti

11 Юли, 2021 20:47 1 550 6

САЩ изпращат екип експерти в Хаити

  • хаити-
  • сащ-
  • екип-
  • експерти-
  • решение

След като събере нужната информация и я предаде на президентът Джо Бадън, ще станат ясни по-нататъшните действия на страната

САЩ изпращат екип експерти в Хаити - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

САЩ изпратиха "технически екип" в Хаити, който да определи нуждите на страната за сигурност и да разследват убийството на президента Йовенел Мойзе. Според информация на високопоставен служител на американската администрация екипът ще се завърне в САЩ и ще проведе разговор с Джо Бадън. В резултат на срещата американският президент „ще вземе решение за по-нататъшни действия“.

Към момента не е напълно ясно представители на кои американски ведомства са били включени в техническия екип. Вашингтон също така ще проведе срещи с регионални партньори и ООН. По-рано говорител на Държавния департамент заяви, че хаитянските власти са поискали от правителството на САЩ съдействие за сигурност, както и за разследване на обстоятелствата за убийството на президента Мойзе.

Хаитянският лидер беше смъртоносно ранен при неидентифицирана атака срещу резиденцията му на 7 юли. По време на нападението първата дама на страната – Мартин Мойзе също беше ранена и откарана в болница. Министерският съвет въведе военно положение в републиката за 15 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    8 1 Отговор
    Малко им беше изглежда на щатите окупацията на Хаити от 1915–1934г, и след това превръщането му в Американска военноморска база 1941–1945г. Щели да вземат решение за по нататъшни действия , явно ако видят , че се давят ще им хвърлят и двата края на въжето като ги спасяват.

    Коментиран от #5

  • 2 Бай Шиле

    7 0 Отговор
    Хаити да поиска помощ от САЩ? Може. Сирия да поиска помощ от Русия. Не може?
  • 3 Kcaniba

    6 1 Отговор
    Първо фащ пращат килърите.
    После фащ праща екип за спасение.
  • 4 ЦРУ

    7 1 Отговор
    Първо пращат екипа за мокри поръчки, а после екипа за заличаване на следите. Признавам, че са добри. Няма по-добри.
  • 5 Банана на клона

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "един от многото":

    Ами интересът си клати фесът. САЩ не са длъжни да помагат, без нищо в замяна, на една недоразвита нация която ги хули и мрази! Като са толкова велики черните, да се оправят сами бе, без белия човек.
  • 6 Адолфо

    1 0 Отговор
    Ха,сега пък изпращат експерти...Миналата седмица изпратиха екип убийци,сега експерти,по какво?Егати наглеците безочливи...Дано е близо денят,в който ще им се върне тъпкано цялата мизерия по света,дето са я причинили...