Отидете към основна версия

1 578 23

САЩ наблюдават протестите в Куба

  • сащ-
  • антъни блинкен-
  • куба

Това обяви Антъни Блинкен

Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ ще вземат в предвид протестите, когато преразглеждат своята политика към Куба. Това обяви американският държавен секретар Антъни Блинкен, цитиран от ТАСС.

Американските действия ще търсят икономическото и правно благосъстояние на кубинците. Администрацията следи внимателно събитията.

Търсят се действия за демокрация и граждански права. Блинкен обяви, че не е правилно кубинското правителство да представя протестите, като реализирани от САЩ.

Според него това ще покаже нежеланието на правителството да чуе гражданската воля. Дипломатът обяви, че това е реакцията на кубинците на действията на администрацията.

Протестите в Куба започнаха през миналата седмица. Протестиращите настояват за икономически реформи и подобряване на социалния статут.

Кубинското правителство настоява, че е имало кампания, довела до гражданските протести.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Арести в Куба, спряха и интернета

    Десетки бяха задържани в Куба, след като хиляди се присъединиха към най-големите протести от десетилетия срещу комунистическото правителство на остров ...
    13.07.2021
    2 759
    24
  • Протестите в Куба не са мирни

    Протестите, които се проведоха в Куба, не могат да се нарекат мирни. Това обяви кубинският държавен глава Мигел Диас Канел, цитиран от ТАСС. Протес ...
    12.07.2021
    3 396
    18