12 Юли, 2021 21:05 3 383 18

Протестите в Куба не са мирни

  • куба-
  • протести-
  • мигел диас канел

Това обяви Мигел Диас Канел

Протестите в Куба не са мирни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Протестите, които се проведоха в Куба, не могат да се нарекат мирни. Това обяви кубинският държавен глава Мигел Диас Канел, цитиран от ТАСС.

Протести се провеждат през последните няколко дни. Протестиращите настояват за промени в правителството.

Те очакват подобрение на своя социален статут. Канел обяви, че в страната има много форми на прояви, дори демонстриращи несъгласие с правителството.

Протестите през последните дни обаче не са били мирни. Припомня се, че е имало опразнени магазини.

Държавният глава обяви, че е имало голяма кампания в социалните платформи срещу правителството. Това е дало началото на идеята за протести.

Правителството не смята да отстъпи пред протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GnG

    27 4 Отговор
    "ИЗПОВЕДТА НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ УБИЕЦ" - в ютуб
    "Какво се крие зад пропагандата срещу Венецуела?" - в ютуб
  • 2 Щас

    21 3 Отговор
    Го прави

    Коментиран от #6

  • 3 Кастро Лация

    31 4 Отговор
    Сега и в Куба ли ще "строят демокрацията" т.е. ще я оплюскат до кокал комунистически другари?
  • 4 Комсомолци ГЕРБ

    9 1 Отговор
    Да взимат пример от Бойко
  • 5 Хаха

    39 5 Отговор
    Като не искат в Куба,Щатите са на плюнка разстояние,кой ги спира па тия?! А "цветните революции" вече са демоде,нулев ефект,като в Белорусия..

    Коментиран от #14

  • 6 Груйо

    11 32 Отговор

    До коментар #2 от "Щас":

    Да бе САЩ, щото хората в Куба са цъфнали и вързали и всичко е мед и рози. Не е ли очевидно че при тази комунистическа мизерия, всеки повод може да взриви масови протести. Защо в Тайван или Южна Корея не протестират?

    Коментиран от #8

  • 7 Анджело

    35 8 Отговор
    Само бой. Бой по главите на протестърите! Елате вижте в Бг докъде я докарахме. Не го допускайте! Станете като Китай!
  • 8 Абе льольо

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "Груйо":

    То тука цъфнало и вързало,сега да ти трия сълзите за Куба,аре къш!
  • 9 Рико

    6 19 Отговор
    Протестите не били мирни. А тези които управляват как доидоха на власт през 1959? Значи за нас може , за други не може? Каквото си посял, това и ще пожънеш. При онази гореща кръв там, се съмнявам нещата да протекат мирно. И когато паднат комунистите ще научим ужасиите които са вършили през 1959 и после. И там няма да са толкова благородни,колкото са народите от И.Европа, там ще отговарят.

    Коментиран от #11

  • 10 Маde in Bg

    6 10 Отговор
    Ееала на Кубинците! Стачкуват за точно това за което и ние трябваше да стачкуваме /стандарт на живота,достойни доходи и гарантирано здравно и социално внимание като съвестни данъкопладци и ../ ,защото не е важно кой те управлява ,дали и колко краде,а е важно да живееш като достоен гражданин с прилежащите привилегий и възможности да градиш семейство и достойно бъдеще за тях🤔
  • 11 БАЙ КУРТИ

    16 3 Отговор

    До коментар #9 от "Рико":

    Ако мислиш да сравняваш ДИКТАТОРА БАТИСТА който се съюзи с мафията от САЩ , и който избиваше мирни граждани , с КАСТРО И ЧЕ , жестоко се лъжеш ,
    Тогава щялото население на КУБА застава зад въстаниците и помага . Усещането е като ВЕНЕЦУЕЛА
    ЕС избира правителство на малцинството и то е легитимно .СЕГА АКО МИ КАЖЕШ ЧЕ КРАВЕФЕРМАТА НЕ ЗНАЕ НИЩО ЯВНО СИ ПОЛИТ. НЕГРАМОТЕН И ПЕСТАНИ ДА ПИШЕШ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАШ

    Коментиран от #15

  • 12 т пи соросоиди

    14 3 Отговор
    без грам самостоятелна мисъл. Над Куба има "демократично" американско ембарго от десетилетия. Щото не може друг освен тях да определят дневния ред и полит.система в съседните им държави. Нормално е да имат много затруднения, но чест им прави че се държат и имат достойнство. Не сравнявайте живота там, с живота в колониални държави, които от векове пият чужда кръв.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кастро

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Щатите са близо ама там ще трябва да работят,а в Куба по цял ден фиеста.Ама накрая папането свърши и сега революция.Не е ли много позната тази ситуация-даже знаеме какво се случва после.
  • 15 Под прикритие

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ КУРТИ":

    Оооо къде е Коня бе Оня?
  • 16 Пабло

    4 1 Отговор
    Куба дръж се!

    Всяка държава по света, която твърди, че уважава и защитава човешките ценности трябва да се противопостави на САЩ, които чрез ембаргото си държат страната в това положение. Това може би, пак повтарям МОЖЕ БИ е планът, тъй като протестите са очакваното следствие с причина "задуши им икономиката"

    Пример за успешна комунистическа икономика е Китай. Не забравяйте, че тя изпреварва в много отрасли театралната демокрация в САЩ.

    Успех на кубинският народ.
  • 17 Гост

    2 0 Отговор
    Това не са протестиращи, а американски платени подлоги и към тях трябва да се действа като към врагове и тоталната им ликвидация не трябва да закъснее; а на всеки труп да бъде сложена снимката на Байдън с прободена глава!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.