Отидете към основна версия

5 786 32

Ердоган предупреди талибаните: Прекратете окупацията на земята на своите братя!

  • турция-
  • афганистан-
  • талибани-
  • реджеп ердоган-
  • хамид карзай

Анкара вече предложи да ръководи и охранява летище "Хамид Карзай" в Кабул след изтеглянето на силите на НАТО

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Талибаните трябва да "прекратят окупацията на земята на своите братя", заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Той омаловажи предупреждение на групировката за евентуални последствия, ако турските сили останат в Афганистан, за да управляват летището в Кабул, предаде Ройтерс.

Ердоган говори преди посещение в Северен Кипър.

По думите на турския президент подходът на талибаните не е такъв, какъвто би трябвало да е, когато мюсюлманите се занимават едни с други.

"Обръщаме се оттук към талибаните. Те трябва да прекратят окупацията на земи на своите братя. По този начин час по-скоро трябва да покажем, че мирът взима превес в Афанистан", заяви Ердоган, цитиран от турската телевизия ТРТ Хабер.

Анкара, която предложи да ръководи и охранява летище "Хамид Карзай" след изтеглянето на силите на НАТО, води преговори със САЩ за финансова, политическа и логистична подкрепа, припомня БТА.

По думите на президента в изказванията си по повод предложението на Анкара турските сили да останат на летището в Кабул талибаните не са заявили изрично, че не желаят Турция.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: