Отидете към основна версия

2 253 11

Балканските държави да изпълнят необходимите промени

  • балкани-
  • сърбия-
  • северна македония

Гръцки коментар

Снимка: БГНЕС/EPA

Правителствата на Северна Македония, Албания и Сърбия трябва да оставят популизма и да изпълнят необходимите промени. Това се казва в коментар на Катимерини.

Трите страни трябва да изпълнят критериите за влизане в ЕС. Трите страни договориха инициатива за свободно движение между тях.

Идеята е известна като Отворени Балкани. Основателите се надяват някой ден към нея да се присъединят Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово.

Въпросът е дали това не е опит ЕС да бъде накаран да забърза интеграцията на трите държави. Европа се интересува основно от това, дали тези три държави реализират промените, които се очакват от тях.

Реално те все още не са в състояние да бъдат реална част от ЕС, въпреки че партньорите настояват за това. Това показва, че по-доброто решение за тях би било да оставят личните си стремежи и да направят това, което се очаква.

Реално гражданите на Северна Македония, Албания и Сърбия ще могат да се движат свободно в Европа след европейско присъединяване.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.

Свързани новини

  • ЕС с подкрепа за Северна Македония

    ЕС ще предостави подкрепа за гражданското общество в Северна Македония, съобщи Нова Македония. Това трябва да доведе до сериозна роля на гражданско ...
    03.08.2021
    3 827
    14
  • Големите мъже, които водят Балканите

    Балканските политици са лидери по ръст в света, съобщи Сабах. Няколко са водещите фигури в региона, които могат да се похвалят с висок ръст. Сръбск ...
    02.08.2021
    3 958
    24
Новини по държави: