Last news in Fakti

6 Август, 2021 22:20 2 249 11

Балканските държави да изпълнят необходимите промени

  • балкани-
  • сърбия-
  • северна македония

Гръцки коментар

Балканските държави да изпълнят необходимите промени - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителствата на Северна Македония, Албания и Сърбия трябва да оставят популизма и да изпълнят необходимите промени. Това се казва в коментар на Катимерини.

Трите страни трябва да изпълнят критериите за влизане в ЕС. Трите страни договориха инициатива за свободно движение между тях.

Идеята е известна като Отворени Балкани. Основателите се надяват някой ден към нея да се присъединят Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово.

Въпросът е дали това не е опит ЕС да бъде накаран да забърза интеграцията на трите държави. Европа се интересува основно от това, дали тези три държави реализират промените, които се очакват от тях.

Реално те все още не са в състояние да бъдат реална част от ЕС, въпреки че партньорите настояват за това. Това показва, че по-доброто решение за тях би било да оставят личните си стремежи и да направят това, което се очаква.

Реално гражданите на Северна Македония, Албания и Сърбия ще могат да се движат свободно в Европа след европейско присъединяване.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    3 8 Отговор
    единственото което спира Сърбия е войната с краварите / то не е и война точно/ както гледам нещата поради тая причина пак ще изкарат късмет и няма да се хванат със запада

    Коментиран от #3

  • 2 БОЛШЕВИК 🌟

    15 6 Отговор
    България след 14години членство в ЕС е най-бедната и развалена страна и държава. Ако искат и тия да постигнат това, тогава нека напират да влизат в ЕС!
  • 3 Виталия

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Направо си е война с тая измислена Република Косово непризната от Сърбия, а призната от България 17.02.2008 едно червено правителство, което се разпадна чак партийно
  • 4 Грогу

    7 0 Отговор
    Албания май само РСМ я дърпа на зад , Сърбия заради Косово няма няма да влезе , а СМакедония , само симулира , че прави нещо и вдига голяма олелия , като печели време с надеждата , американците да заповядат на България да ги пусне в ЕС като антична македонска нация барабар с бълг. история . Това чакат в Скопие . В интерес на истината , ГЕРБ не им направиха никакъв компромис, сега следим много внимателно ИТН , че май по-голями американофили от тях до сега не сме имали.
  • 5 бай Даньо

    4 3 Отговор
    Четеш коментарите тук и разбираш че това е свърталище на червени караконджули който мислят България за руска губерния или подвластно на сърбия жупанство, а не държава от НАТО и ЕС.... а те горките и русия и сърбия самите са поддържави затънали в корупция , беднотия и геополитическа безпътица .

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Виталия

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "бай Даньо":

    България няма нужда да е в НАТО, а начело на ЕС. При тая крива външна политика как ще се постигне този ефект?
  • 7 Българин

    0 2 Отговор
    Какво чело бе другарко? Ний срещу целия Европейски съюз да бягаме, пак няма да сме първи ха ха
  • 8 Грогу

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "бай Даньо":

    И като член на НАТО и ЕС , какво според теб трябва да направи България със СМакедония ...като знаем лобирането на САЩ за приемане на СМакедония в ЕС без да изпълнят договора .

    Коментиран от #9

  • 9 бай Даньо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Грогу":

    България не трябва да прави нищо , ако македонците са тръгнали за ЕС имат първо да дойдат в София с "шапка в ръка". Само трябва да държим същия курс и с македонизма е свършено или от процеса по пътя за ЕС или от албанците ...
  • 10 Христо от Ерусалим

    2 0 Отговор
    Тези наши съседи не са подготвени за влизане в ЕС.Ние също не бяхме готови.Тогава янките като абсолютен световен лидер ни дадоха силно рамо за влизането ни в съюза.Освен това големите момчета ни поставиха в сверата на влияние на САЩ.Включването ни в западната коалиция за свалянето на последния европейски комунистически лидер ,сърбина Милошевич ни подпечата влизането ни в ЕС.През годините прекарани в ЕС държавните ни институции както и политическите. партии са тотален провал.Те приеха принципа на разделение на властите но отказаха да се съобразят с втория принцип взаимния ограничителен контрол между тях,, check and balance.,,Посъвместната корупция/cronism/ на трите власти нанесе страховит удар на демокрацията и държавността.
  • 11 Сашш

    0 0 Отговор
    "Отворени"-затънтени Балкани.Хитреци!
Новини по държави: