Отидете към основна версия

2 474 10

Вучич е тръгнал по пътя на Борисов

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • бойко борисов

Мнение на Германски експерт

Снимка: БГНЕС/EPA

Действията на САЩ спрямо България трябва да сигнал за сръбския държавен глава Александър Вучич. Това обяви германският експерт Йохана Даймел, цитирана от ДАНАС.

Експертът смята, че външният министър Нейбойша Стефанович трудно ще замени държавния глава. Твърдото ѝ убеждение е, че управляващата партия в Сърбия има спад в доверието към Вучич.

Тя смята, че сигналът, който сръбският представител подаде сам срещу себе си, води до сериозно безпокойствие. Даймел настоява, че това е знак за неговото неуважение към правосъдието.

Реално Вучич оставя впечатлението, че се счита за недостъпен от закона. Много от медийните публикации срещу него той опитва да използва в своята игра.

Дава се пример с България, където служебното правителство прави постоянни разкрития за действията на правителството на Бойко Борисов. Това показва, че толерантността към подобно управление в региона постоянно намалява.

Важна е и смяната на управлението в Германия, тъй като досега действия като тези на Вучич бяха толерирани. Очаква се нови участници в правителството, които вероятно ще настояват за спазване на демократичните идеали.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: