Отидете към основна версия

5 969 34

Военни самолети не могат да кацнат на летището в Кабул

  • афганистан-
  • летище-
  • кабул-
  • нидерландия-
  • германия

Причината е, че пистата е пълна с хора

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Пистата на летището в Кабул е пълна с хора и след излитането на американския военен самолет C-17 с 800 души на нея не могат да кацнат други машини. През последните часове два военни самолета на Нидерландия и Германия не успяха да се приземят, съобщават нидерландски и германски официални лица.

И двете машини са пренасочени от авиодиспечерите. „Идването на военния самолет за евакуация на хора от Кабул се отлага до второ нареждане“, съобщават от Министерство на отбраната на Нидерландия. Очаква се самолетът все пак да кацне в близките часове. Той трябва да евакуира наети за работа лица в посолството на страната в Кабул и преводачи, които работят за холандския контингент военни.

Германският транспортен самолет, който трябва да върне в родината част от германските граждани, намиращи се в Афганистан, е кръжал над летището в Кабул почти докато свърши горивото. След това се е отправил към Ташкент.

Самолети ще могат да кацат на пистата едва след като американските военни успеят да разпръснат тълпата граждани, които се намират на нея.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: