Last news in Fakti

16 Август, 2021 11:22 1 949 4

Всички пътнически полети на летището в Кабул са отменени

  • афганистан-
  • кабул-
  • полети-
  • самолети-
  • отменени-
  • талибани-
  • сащ

Моля, не се насочвайте към летището, предупреждават летищните власти

Всички пътнически полети на летището в Кабул са отменени - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Всички пътнически полети на летището в Кабул са отменени заради тоталния хаос след превземането на властта от талибаните, съобщиха летищните власти, цитирани от АФП и ТАСС, предаде БТА.

В съобщението се съдържа и призив да не се струпват тълпи на летището. "Няма да има пътнически полети от летище "Хамид Карзай", за да се предотврати плячкосване. Моля, не се насочвайте към летището", предупреждават летищните власти. Големи авиокомпании пренасочват полетите си, за да избегнат афганистанското въздушно пространство, след като бунтовниците поеха контрола над президентския дворец в Кабул, предаде Ройтерс.

Юнайтед еърлайнс (United Airlines), Бритиш еъруейз (British Airways) и Върджин Атлантик (Virgin Atlantic) посочиха, че не използват въздушното пространство на страната. Говорителка на Юнайтед уточни, че това засяга някои от полетите на авиокомпанията от САЩ до Индия.

Специализираният сайт FlightRadar24, който следи положението на самолетите в реално време, отчита малко пътнически полети над Афганистан към 3.00 часа по Гринуич днес, но много самолети прелитат над съседните Пакистан и Иран. Авиокомпания Емирейтс (Emirates) от Обединените арабски емирства (ОАЕ) и дубайската Флайтдубай (Flydubai) съобщиха по-рано днес, че са отменили полетите си до Кабул до второ нареждане.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    4 0 Отговор
    Сега е момента за минохвъргачен обстрел от съседните на летището хълмове.
    Ще стане втори Диен Биен Фу.
    ако талибаните го направят направо ще анихилират западняците.
  • 2 ПСР

    4 0 Отговор
    Стрелба се завихрила на летището,преди малко излезе в др.сайт.
    Имало много хора,хаос,тълпа.Не било потвърдено кой е стрелял,но най-вероятно,са американските войници.
  • 3 факт

    5 1 Отговор
    Сега е момента България да отпрати в посока Германистан всички идващи талибани.Само така ще отмъстим на предателите българи избягали на Запад които ни се хилеха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: