Отидете към основна версия

5 045 30

Талибаните предупредиха: Американските войници да напуснат Афганистан до 31 август!

  • афганистан-
  • талибани-
  • кабул

Говорител на бунтовниците отхвърли твърдението, че някои афганистански граждани са уплашени и желаят отчаяно да напуснат страната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на талибаните Сухаил Шахин заяви в понеделник, че войските на САЩ трябва да се изтеглят от страната до предварително договорения срок на 31-и август. В интервю за Sky News той заяви, че това е "червена линия", добавяйки, че "няма нужда за удължаване на окупацията".

"Ако САЩ или Великобритания поискат допълнително време за продължаване на евакуацията - отговорът е не. Или ще има последствия. Това ще създаде недоверие между нас. Ако те възнамеряват да продължат окупацията, това ще предизвика реакция", подчерта Шахин.

Той също така отхвърли твърдението, че някои афганистански граждани са уплашени и желаят отчаяно да напуснат страната.

"Уверявам ви, че не става въпрос за притеснение или страх. Те искат да живеят в западните страни и това е вид икономическа миграция, защото Афганистан е бедна страна и 70% от хората в Афганистан живеят под прага на бедността, така че всеки иска да се пресели в западните страни, за да има проспериращ живот", посочи Сухаил Шахин пред Sky News.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: