Отидете към основна версия

7 308 5

Премиерът направи спешни промени в кабинета

  • гърция-
  • атина-
  • кириакос мицотакис

Не се очакват промени във външната политика на Атина, след като първият дипломат Никос Дендиас запазва поста си, коментират анализатори

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцкият премиер Мицотакис направи промени в кабинета. Последните проучвания показаха, че рейтингът на правителството спада заради пожарите и мерки като задължителното ваксиниране на медиците.

Създава се ново министерство за управление на кризи.

След пожарите през август и острата реакция на опозицията се очакваше смяна на министъра на общественият ред.

На този пост е поставен бившият министър на отбраната на Сириза Евангелос Апостолакис.

Депутати от опозицията изразиха изненада и разочарование, че "консерваторите се опитват да заличат грешките при пожарите с политическо лице от Сириза".

Пълна промяна има в министерството на здравеопазването, също критикувано за реакцията и слабостите на здравната система. Новият министър Атанасис Плеврис е депутат с авторитет и висок рейтинг сред членовете на управляващата партия.

Министерството на туризма, въпреки добрите резултати за този туристически сезон, също сменя ръководството. Новият министър е Василис Кикилиас.

Останалите промени са на ниво заместник-министри.

Не се очакват промени във външната политика на Атина, след като първият дипломат Никос Дендиас запазва поста си, коментират анализатори.

"Цялата политическа отговорност за управлението на кризите с пожарите и с коронавируса, както и хаосът в образователната система е на премиера Мицотакис", се подчертава в изявление от ценралата на социалистическата партия.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: