Last news in Fakti

1 Септември, 2021 08:06 7 290 5

Премиерът направи спешни промени в кабинета

  • гърция-
  • атина-
  • кириакос мицотакис

Не се очакват промени във външната политика на Атина, след като първият дипломат Никос Дендиас запазва поста си, коментират анализатори

Премиерът направи спешни промени в кабинета - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцкият премиер Мицотакис направи промени в кабинета. Последните проучвания показаха, че рейтингът на правителството спада заради пожарите и мерки като задължителното ваксиниране на медиците.

Създава се ново министерство за управление на кризи.

След пожарите през август и острата реакция на опозицията се очакваше смяна на министъра на общественият ред.

На този пост е поставен бившият министър на отбраната на Сириза Евангелос Апостолакис.

Депутати от опозицията изразиха изненада и разочарование, че "консерваторите се опитват да заличат грешките при пожарите с политическо лице от Сириза".

Пълна промяна има в министерството на здравеопазването, също критикувано за реакцията и слабостите на здравната система. Новият министър Атанасис Плеврис е депутат с авторитет и висок рейтинг сред членовете на управляващата партия.

Министерството на туризма, въпреки добрите резултати за този туристически сезон, също сменя ръководството. Новият министър е Василис Кикилиас.

Останалите промени са на ниво заместник-министри.

Не се очакват промени във външната политика на Атина, след като първият дипломат Никос Дендиас запазва поста си, коментират анализатори.

"Цялата политическа отговорност за управлението на кризите с пожарите и с коронавируса, както и хаосът в образователната система е на премиера Мицотакис", се подчертава в изявление от ценралата на социалистическата партия.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    19 3 Отговор
    Митсотакис е евреин-глобалист. Той нее грък и гърците си го набиха с 300 с тоя. И те са шилета като нас. Не се усетиха как глобалистите им спретнаха фалит, а после ги купиха със заеми. Сега няма мърдане и ще играят по свирката на ОНИЯ.
  • 2 БОЛШЕВИК 🌟

    14 3 Отговор
    Западния капиталистически свят се провали тотално и вече няма какво да предложи. Няма какво да задържа масите, лъжите на капитала лъсват всеки ден. Идва времето когато управляващите капиталисти са неспособни да удържат масите мирни и покорни!
  • 3 456 до Факти

    21 1 Отговор
    Факти, заглавието ви е не коректно и подвеждащо. "Премиерът.. " - се разбира за българският премиер, а не на Гърция.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Посетител

    9 1 Отговор
    Напълно съм съгласен с колегата 3! Редакцията, заглавието ви е подвеждащо!
Новини по държави: