Отидете към основна версия

1 952 16

САЩ ще проведат „откровени разговори“ с Китай

  • китай-
  • разговори-
  • сащ-
  • търговия-
  • диалог

Те ще се състоят през следващите дни

Снимка: Shutterstock

Съединените щати ще проведат „откровени разговори“ с Китай през следващите дни. Това става ясно от реч на американския търговски представител Катрин Тай, предаде БНР.

Информацията за разговорите идва на фона на обвинения от Вашингтон, че Китай не е изпълнил ангажиментите си по споразумение от януари 2020 година. От речта на Тай, подготвена за събитие на Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон, също става ясно, че стратегията на САЩ ще включва обединяване със съюзници в процеса на конкуренция с Китай за „създаване на честни и отворени пазари“.

Тай посочва още, че Америка ще започне премахване на някои тарифи, наложени на Китай по време на мандата на Доналд Тръмп – тарифи, критикувани от бизнеса. През лятото някои от най-влиятелните американски компании призоваха президента Джо Байдън да намали съществуващите тарифи, тъй като заради тях индустриите са изправени пред по-големи разходи. Байдън бе възложил на Тай да проучи детайлно стратегията за тарифите спрямо Китай, въведена при Тръмп.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини