Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 13:09 1 353 7

САЩ са готови за диалог с Китай

  • сащ-
  • диалог-
  • китай

Разглежда се търговското споразумение

САЩ са готови за диалог с Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ са готови да проведат диалог с Китай за реализиране на търговското споразумение. Това обяви американският търговски представител Катрин Тай, цитирана от Блумбърг.

Дипломатът обяви, че двустранното партньорство влияе на редица сфери. Диалогът между САЩ и Китай е от международно значение.

Отхвърлят се решенията на предходното американско правителство. Посочва се, че те не са отговаряли на американските интереси.

Много компании призоваха да бъдат отменени завишените тарифи към китайския внос. Те бяха въведени от правителството на Доналд Тръмп.

Тай проучва варианти за отмяна на тарифите. Китайски представители настояват за диалог.

Разговорите трябва да са от взаимен интерес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    11 1 Отговор
    Готови , дръжки! Те винаги са готови за диалог с всеки , само , че условията да ги поставят те , а другите участници в диалозите им да изпълняват без право на претенции и мнение! Само където , реално никой не се съобразява с техните нагли диалози и непрекъснатите им санкции!
  • 2 Саманта

    9 2 Отговор
    Краварите почва да ги усуква глада.

    Коментиран от #4

  • 3 Добре ама..

    5 0 Отговор
    Жълтата раса е враг на пе.......са,а Щатите са главният такъв.Нема да се получи "диалога"..
  • 4 Ерец

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Саманта":

    Еми от известно време китайския частен гигант Evergrande Group - инвестиционен холдинг и оператор на недвижимо имущество е във финансова криза. И тъй като евентуалният му пълен фалит ще се окаже китайския вариант на Lehman shock от 2008г, китайкото правителство (държавата ) се наложи да изплати част от борчовете , а те са около 300 милиарда долара .Борсите в Хонг Конг и Шанхай започнаха да се клатят и както е написано в предпоследното изречение на статията китайските представители настояват за диалог…
  • 5 ЕВРО НЮЗ

    2 1 Отговор
    Със САЩ може да говори само другаря КИМ.. Тогава всички зад океана слушат със настроени уши 😂😂😂
  • 6 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Като се има предвид резултата от преговорите им с талибаните може лесно да се прогнозира какъв ще е от такива с далеч по изпечените китайци!

    Коментиран от #7

  • 7 Ерец

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Прогнозите са такива ,че населението на “първата” икономика ако не пести ел.енергия , ще има негативни последици за зимната Олимпиада в Пекин през февруари следващата година !