Отидете към основна версия

3 318 29

Заев: Чакаме момента, в който гражданите са готови да изберат албанец за президент

  • зоран заев-
  • президентски избори-
  • албанец-
  • али ахмети-
  • граждани

Всички сме родени тук, нашите бащи и дядовци също, и бъдещето ни ще бъде общо

Снимка: БГНЕС

На въпрос от скопската телевизия TV 21 относно предизвикателството, обявено от лидера на „Демократичен съюз за интеграция“ Али Ахмети – следващият президент на Северна Македония да бъде албанец, премиерът на югозападната ни съседка Зоран Заев отговори, че ще изчака момента, в който гражданите ще бъдат готови да изберат начело на страната държавен глава от „немакедонски произход“, предаде агенция „Фокус“.

„Всички сме родени тук, нашите бащи и дядовци също, и бъдещето ни ще бъде общо. Нека подчертая, че президентът се избира на преки избори, на които гражданите гласуват. Не се договаря политически, партийно. Това е невъзможно“, коментира Заев, като подчерта, че би искал да стане свидетел на избирането на албанец за най-висшия държавен пост.

Говорейки на предизборен митинг в Чаир в понеделник, председателят ДСИ Али Ахмети обяви кое ще бъде следващото предизвикателство – албанец да стане президент на Северна Македония след изтичането на мандата на Стево Пендаровски.

„След като албанец бе министър на отбраната, външен министър, председател на парламента, на следващите парламентарни избори влизаме с премиер албанец. Време е и албанец да стане президент на страната“, подчерта Ахмети по време на митинга в Чаир.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Заев обеща победа на местните избори

    На пресконференция час след полунощ лидерът на СДСМ и премиер на Северна Македония Зоран Заев обеща победа в повечето общини, т.е. спечелване на повеч ...
    18.10.2021
    1 159
    7
Новини по държави: