Last news in Fakti

18 Октомври, 2021 10:15 1 108 7

Заев обеща победа на местните избори

  • зоран заев-
  • северна македония-
  • избори-
  • вмро-дпмне-
  • скопие-
  • обещание-
  • политика-
  • кметове

Борбата продължава, злото заплашва, каза Заев

Заев обеща победа на местните избори - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На пресконференция час след полунощ лидерът на СДСМ и премиер на Северна Македония Зоран Заев обеща победа в повечето общини, т.е. спечелване на повече кметски места от ВМРО-ДПМНЕ във втория тур на местните избори, предаде БНР.

Заев обяви, че СДСМ печели на първи кръг в Струмица, Крива Паланка, Карпош, Център, Кочани, Делчево, Крушево, Ресен, Дойран, Македонска Каменица, Куманово, Скопие и други.

Премиерът изрази надежда, че на втория тур неговата партия ще получи гласовете на коалиционните партньори, т.е. гласовете на гражданите, гласували за кандидати за кметове от онези партии, които няма да участват във втория тур. Борбата продължава, злото заплашва, каза Заев и призова гражданите да излязат и да гласуват на втория тур. По думите му вторият кръг ще определи посоката, в която ще се движи политическата сцена, но все пак е убеден, че СДСМ ще запази своето господство и ще спечели повече общини.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Сладури! Бухахха
  • 2 Селяк

    4 0 Отговор
    Зайко Байко с мазната физионимийка! Нещо се гласи там, ще видим след 14.11., дали ще се случи или не!!
  • 3 Перо

    7 0 Отговор
    Македонистът Заев не се ли умори да определя дати за приемане в ЕС и да обикаля други държави,надявайки се на нещо, като куче пред месарница. Има да изпълнява договор,условия и критерии още 28 г. Има 28-годишен опит от Гърция! Да си вземе Мицкоски и Гюровски за помощници! Те са специалисти по създаване на причини за отказ на неетническите македонисти за ЕС и губене на време! БГ трябва да продължи процедурата за влизане в ЕС с паспорти,на местните хора от “несъществуващия” български произход, другият неетнически бъркоч да чака!
  • 4 Пандев

    2 7 Отговор
    Всички македонци да благодарим на Зоран Заев, че успя да разреши спорът с България, като ние не само не направихме компромис, но всички абсурдни и фантастични български претенции бяха отеглени.
    В ЕС ние влизаме като македонци, с македонски език и с македонска история!
    Честита изборна победа!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 987

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пандев":

    Каква победа, не мога да разбера. Пак македонистки химери.
    Реално победи сърбоманската ДПМНЕ, а истински победител е неофащистката титовистка уж "Левица", която предлага коалиция на
    ДПМНЕ.
    Това е поражение за ЕС и САЩ и никой вече не може да ни принуди да правим компромиси. И двете партии не признават нащия и Преспанския договор. Това се пада на гърците.,
  • 6 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПАРТИЗАНИТЕ В С МАКЕДОНИЯ СРЕЩУ " ФОН ДЕР ЛАЙНЕНИТЕ НАЦИСТИ " - БЯХА БЪЛГАРИ И МАЛКО СЪРБОМАНИ И ГЪРЦИ !!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Додо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пандев":

    Кога влизате 2050г.И какви македонци, като сте Северно Македонски.За Македонски език пак е лъжа.Македонския език няма нищо общо с този който се говори в Северна Македония.,Не знам кво си, ама не си поема което ти се иска..
Новини по държави: