Отидете към основна версия

5 461 41

Екшън в Париж! Нападател крещи "Аллах Акбар! Франция е управлявана от Ислямска държава"

  • ислямска държава-
  • франция-
  • париж

Мъжът е бил известен на полицията, като е извършвал насилствени действия, но не е бил познат на специалните служби и не е бил смятан за терористична заплаха преди инцидента

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Служители по сигурността на жп гара Сен Лазар в Париж са простреляли мъж с нож, който бягал към персонала, викайки: "Аллах Акбар! Франция се управлява от Ислямска държава", след рутинно искане да спазва протоколите за безопасност във връзка с COVID-19.

Мъжът е бил прострелян снощи, след като е заплашил служители на станцията с нож, като е ранил сериозно един служител по сигурността, уточнява френската телевизия BFM.

Според френски медии той е бил известен на полицията, като е извършвал насилствени действия, но не е бил известен на специалните служби и не е бил смятан за терористична заплаха преди инцидента.

След като първоначално е бил спрян за това, че не е носил маска в съответствие с мерките за безопасност за COVID-19, той според информациите е станал агресивен с персонала, преди да извади нож и да се втурне към служители по сигурността, като крещял: "Аллах Акбар! Франция е управлявана от "Ислямска държава".

Въпреки че е успял да нарани един полицай, нападателят бързо е прострелян два пъти, падайки върху релсите. Впоследствие е откаран по спешност в болница.

Двамата агенти са използвали служебните си оръжия, за да се защитят и да го неутрализират, уточняват френските медии, цитирайки прессъобщение на SNCF, която управлява железопътната мрежа на страната.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: