Отидете към основна версия

3 898 34

Напрежение! Над 25% от полицаите в Лос Анджелис може да изгубят работата си заради отказ да се ваксинират

  • сащ-
  • полиция-
  • ваксина-
  • лос анджелис

Миналия месец полицията в Ню Йорк задължи всички служители да се ваксинират, в противен случай ще бъдат уволнени

Снимка: shutterstock

Повече от една четвърт от личния състав на полицията в Лос Анджелис, който наброява 16 000, може да изгуби работата си, заради отказа си да се ваксинира, съобщи "Франс прес", като се позова на съобщение на полицията в града. "Какво ще стане, ако всички тези хора бъдат отстранени? За съжаление, това нарушава способността ни да осигуряваме обществената безопасност", каза шериф Алекс Вилануева по време на пресконференция и призова да бъде отменено задължителното ваксиниране.

Шерифът уточни, че едва 52% от целия полицейски персонал - заедно с цивилните служители - е напълно ваксиниран, а сред униформените служители този процент спада до 43.

Надзорният съвет на полицията в Лос Анджелис задължи всички полицаи да регистрират ваксинационния си статус и критикува шериф Вилануева, че не прави необходимото, за да накара личния състав да го направят.

Задължителното ваксиниране и взиманите мерки са предмет на остри спорове в Съединените щати, особено сред служителите на реда, коментира "Франс прес". Миналия месец полицията в Ню Йорк задължи всички полицаи да се ваксинират, в противен случай ще бъдат уволнени.

В третия по големина град - Чикаго - няколко хиляди полицейски служители са заплашени, че ще бъдат пуснати принудително в неплатен отпуск, след като те отказаха да обявят ваксинационния си статус.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 58 гласа.

Свързани новини