Отидете към основна версия

1 999 10

Кмет на мегаполис приветства китайските инвестиции

  • лондон-
  • великобритания-
  • кмет-
  • инвестиции-
  • китай

Поне 500 електрически автобуса оперират в Лондон

Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Британската столица приветства китайските инвестиции, включително в инфраструктура", каза кметът на Лондон Садик Хан. Запитан за опасенията на някои британски политици относно китайските инвестиции, Хан заяви, че те допринасят за развитието на града.

Лондон инвестира огромни средства за разширяването на транспортната система и „китайските компании са помогнали с осигуряването на електрически автобуси и таксита, което е работещо партньорство“, заяви кметът пред репортери в Глазгоу. Лондонският кмет направи изказването на срещата на C40 – международна мрежа от близо 100 водещи града от цял свят, обединени от идеята за справяне с климатичната криза.

Поне 500 електрически автобуса оперират в британската столица, благодарение на партньорството между китайския производител BYD и най-големия производител на автобуси във Великобритания „Alexander Dennis Limited“ (ADL). „Трябва да се инвестира в инфраструктура. Ако не го направим, градът ще бъде в лоша позиция. Няма да може да се разраства. Инфраструктурата е изключително важна“, каза още Хан.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: