Отидете към основна версия

4 133 43

Джо Байдън алармира: Идват по-високи цени на петрола и бензина!

  • сащ-
  • петрол-
  • бензин-
  • джо байдън

Миналия петък Камарата на представителите одобри законопроекта за инфраструктурни разходи на стойност 1,2 трилиона долара, като това може допълнително да увеличи търсенето на бензин и на други горива

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на енергетиката на САЩ Дженифър Гранхолм заяви в понеделник, че президентът Джо Байдън може още тази седмица да направи съобщение, чрез което да адресира последното повишение на цените на петрола.

Говорейки пред MSNBC, Гранхолм каза, че Байдън "със сигурност разглежда какви опции има в ограничения набор от инструменти, с които президентът може да разполага, защото това е глобален пазар, за да адресира цените на бензина". "Надяваме се, че още тази седмица ще има съобщение по този въпрос", допълни той.

Миналия петък Камарата на представителите одобри законопроекта за инфраструктурни разходи на стойност 1,2 трилиона долара, като това може допълнително да увеличи търсенето на бензин и на други горива.

Междувременно "ОПЕК +" запази плана си за постепенно увеличение на производството с 400 000 барела на ден и устоя на натиска за по-значително увеличение въпреки призивите на Белия дом.

Петролът поскъпна по-рано в понеделник с около 1%, след което обаче парира част от възходящото движение, като през следобедната търговия фючърсите на петрола Брент нарастват с 0,4% към 83 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол WTI - с 0,53% към 81,70 долара за барел.

И двата типа петролни фючърси отстъпиха от техните многогодишни върхове от края на октомври, съответно около 86,10 за петрола Брент и 85,40 за американския лек суров петрол, но от миналия четвъртък насам опитват да подновят възходящото си ценово движение.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.

Свързани новини