Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 11:03 913 2

Още призовки за хора на Тръмп заради щурма от 6 януари

  • сащ-
  • капитолия-
  • стив банън-
  • майкъл флин-
  • доналд тръмп

Сред тях е и Майкъл Флин, помощник по националната сигурност на бившия президент на САЩ

Още призовки за хора на Тръмп заради щурма от 6 януари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Още 6 призовки бяха изпратени във връзка с шурма срещу Капитолия от 6 януари тази година. Това са съобщили от Комисията към Камарата на представителите, разследваща случилото се, предаде CNN.

Новите шестима лица също са бивши сътрудници на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп.

Те са водещи лица от кампанията за преизбиране на бившия президент Тръмп, които според комисията са участвали в дезинформация, че президентските избори са откраднати от демократите.

Сред тях е и Майкъл Флин, помощник по националната сигурност на бившия президент на САЩ. Припомняме, че в началото на декември миналата година съд официално прекрати наказателното дело на Майкъл Флин, с което приключи измъчено тригодишно производство. Експрезидентът Тръмп официално помилва Майкъл Флин за Деня на благодарността. През 2017 г. Майкъл Флин се призна за виновен, че е излъгал ФБР по време на разследването дали е имало руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. Оттогава той се опитваше да оттегли показанията си с мотива, че прокурорите са му нарушили правата и са го подмамили да направи самопризнания.

Показанията са насрочени за последната седмица на ноември до средата на декември.

Бившият съветник на предизборната кампания на експрезидента Стив Банън вече отказа да даде показания. Камарата на представителите в петък гласува 229-202, като девет републиканци гласуваха заедно с демократите, за да обвини Банън в неуважение към Конгреса. Министерството на правосъдието определя дали той трябва да бъде изправен пред съдебно преследване.

Всяко лице, което е обвинено в неуважение към Конгреса, може да бъде наказано да плати глоба и да получи между един и 12 месеца лишаване от свобода. Но реално това рядко се случва, тъй като може да отнеме години, а историческите дела за неуважение към съда бяха изключени от обжалвания и оправдателни присъди.

Банън отказа да даде показания, докато съдът не се произнесе по иск на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От страни

    3 0 Отговор
    Щурма? Така ли го догоди? Тръмп се испусна пред журнаглисти че ще се кандидатира за следващия път та сега ще се опитат да го смажат.
  • 2 ивелин

    4 0 Отговор
    В "най-демократичната страна" шефът на ЦРУ " Имаме добра памет нищо не забравяме непременно ще почукаме на вратата Ви" .