Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 20:33 1 406 5

Ново 20! Тръмп е обмислял да напусне Републиканската партия и да създаде своя в края на мандата

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Твърди се, че милиардерът е използвал дарения от обикновени републиканци и е отпускал заеми на членове на партията от тях за предизборни кампании

Ново 20! Тръмп е обмислял да напусне Републиканската партия и да създаде своя в края на мандата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп в последния си ден на поста e заплашил ръководството на републиканците да се оттегли от партията и да създаде своя, но след това е променил решението си. Това съобщи в понеделник телевизионната компания ABC News, цитирайки книгата на журналиста Джонатан Карл Предателство: Последният акт от шоуто на Тръмп.

Книгата, позовавайки се на два източника, описва разговора на бившия държавен глава с председателя на Националния комитет на Републиканската партия (НКРП) Рона Макданиел на 20 януари 2021 г., предава "Фокус".

„Председателят се обади на Тръмп, за да се сбогува. Имаше много неприятен разговор. Тръмп не беше в настроение за кратки разговори и топли сбогувания. Той веднага се зае с работата, като каза, че ще напусне Републиканската партия и ще организира своя собствена. Синът на президента също беше на телефона и непрекъснато критикуваше Комитета за недостатъчна лоялност към Тръмп“, цитира фрагмент от книгата телевизионната компания.

Според автора на книгата председателят на НКРП се опитал да разубеди политика, като го е предупредил, че подобна стъпка ще унищожи партията. Тръмп е отговорил, че не го интересува и без него Републиканската партия е обречена. Според книгата Тръмп е бил нетърпелив да „накаже републиканското ръководство за това, че го е предало, защото те не са се борили докрай, за да преразгледат изборните резултати в негова полза“. Според Карл Тръмп е бил решителен а „не просто е мислил на глас“.

Бившият американски лидер е променил решението си поради заплахи от страна на НКРП да спре да плаща съдебните разноски, свързани с изхода на президентските избори, и да го лиши от част от доходите, които получава от политическата си позиция. Твърди се, че Тръмп е използвал дарения от обикновени републиканци и е отпускал заеми на членове на партията от тях за предизборни кампании.

Бившият президент на САЩ и председателят на НКРП отрекоха твърденията, че е имало подобен разговор. "Това не е вярно, никога не съм го заплашвала. Имаме страхотни отношения. Ще продължим да работим заедно за доброто на Републиканската партия", каза Макданиел. „Джонатан Карл пише фалшификати за мен от началото на политическата ми кариера“, каза Тръмп.

„Предателство: Последният акт на Шоуто на Тръмп“ трябва да излезе на 16 ноември. Карл е ръководител на филиала на ABC News във Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Supposed

    1 5 Отговор
    ГЕРБ по Американски!
  • 2 бааааси

    2 6 Отговор
    Сигурно е видел от Румбата ...
  • 3 Чичо Том

    8 0 Отговор
    Правилно!Във Републиканската партия имаше инфилтрирани предатели демократи!
  • 4 Цар

    5 1 Отговор
    Тръмп осъзнава, че след рухването на Демократическата партия, жителите на САЩ няма да имат алтернатива, а е най-добре, когато алтернативите са с общ произход.
  • 5 ГЕРБ

    0 5 Отговор
    Тоя е същия иди...т като Радев.Такива трябва да бъдат .....