Отидете към основна версия

2 264 40

Украйна иска да строи 2500 км ограда по границите си с Беларус и Русия

  • украйна-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • ограда

Бившата съветска република много внимава да не се превърне в нова гореща точка на мигрантската криза по границите на Беларус с Европейския съюз, подбуждана според Киев от Кремъл

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 2500 км ограда по границите си с Русия и Беларус трябва да построи Украйна, за да предотврати вероятен приток на нелегални имигранти. Това заяви вътрешният министър Денис Монастирски, като посочва, че Киев трябва да отдели необходимата сума за бюджета за следващата година, предаде БТА.

Министърът посочва още, че Киев планира нови военни учения през следващите две седмици, за да се подготви в случай на опити на мигранти да преминат незаконно границата.

Украйна много внимава да не се превърне в нова гореща точка на мигрантската криза по границите на Беларус с Европейския съюз, подбуждана според Киев от Русия.

„Наша ключова задача е да възпрем и прекратим възможен масиран поток от нелегални мигранти“, каза Монастирски пред парламента. Изказването му идва часове, след като украинските гранични власти засичат група от 15 души от Близкия изток, които се опитвали да влязат на нейна територия от Беларус - първи подобен инцидент, откакто мигрантската криза ескалира.

Украйна е разположила 15 хеликоптера, два самолета и 44 дрона близо до границите си в отговор на кризата.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: