Отидете към основна версия

1 639 13

Зоран Заев ще се оттегли

  • зоран заев-
  • оставка-
  • северна македония-
  • ес

Големи промени в Скопие

Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев съобщи, че във вторник на заседания на Централния и Изпълнителния съвет на СДСМ ще бъде потвърдена оставката му и ще започне процедурата по избор на нов лидер на партията, информира скопският телевизионен "Канал 5", предаде агенция "Фокус".

Също за вторник лидерът на „Алтернатива“ Африм Гаши обяви, че партийните органи ще обсъдят дали ще останат в опозиция или ще приемат поканата за участие в правителството, за да завърши целия му мандат до 2024 г.

На срещата с Гаши в петък Заев дойде със заместник-министъра на финансите Димитър Ковачевски, който е член на Изпълнителния съвет на СДСМ. Този уикенд Ковачевски не пожела да коментира пред медиите дали ще участва в партийните избори на СДСМ и дали се вижда като бъдещ премиер, но каза, че е участвал в разговори с Гаши, за да се осигури мнозинство, което да води страната напред.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски не иска да коментира съобщението на Заев, че официално ще подаде оставка във вторник. Той казва, че министър-председателят често сменя възгледите си и всякакъв коментар в този момент не би имал никакъв смисъл. За това кой ще го наследи, Мицкоски казва, че това е въпрос на СДСМ.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: