Отидете към основна версия

6 577 60

Отново искат локдаун за неваксинираните

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • локдаун-
  • йенс шпан

Министър Йенс Шпан каза също, че иска да бъдат отменени или значително ограничени големите събития, както и да бъдат затворени баровете, клубовете и дискотеките в Германия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изпълняващият длъжността германски министър на здравеопазването Йенс Шпан подчерта необходимостта от въвеждане на ограничения за неваксинираните хора преди началото на днешните обсъждания на мерки срещу коронавируса между централното и 16-те провинциални правителства, предаде ДПА.

"Важното е да има локдаун, така да се каже, за неваксинираните", каза той пред германската телевизия Цет Де Еф. Според него големият брой неваксирани "е предизвикателство за здравната система". Министърът каза също, че иска да бъдат отменени или значително ограничени големите събития, както и да бъдат затворени баровете, клубовете и дискотеките, съобщава БТА.

"Виждаме, че в германските региони - в Саксония, в Бавария - където са наложени широкообхватни мерки, ситуацията изглежда се стабилизира и подобрява", каза Шпан.

"Мерките действат", заключи той, но предупреди, че все още са необходими "огромни ограничения на контактите".

Премиерите на ниво провинция в Германия ще обсъдят изчерпателен пакет от мерки с и. д. канцлерката Ангела Меркел и бъдещия канцлер Олаф Шолц на телефонна конференция днес.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: