Отидете към основна версия

4 844 77

Италия с нов антирекорд

  • италия-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия

Над 78 300 новозаразени за едно денонощие

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на заразените с коронавирус в Италия през последните 24 часа е 78 313, което е нов антирекорд за страната от началото на пандемията. От разпространените във вторник данни на Министерството на здравеопазването на републиката се вижда, че за изминалото денонощие са извършени над 1 милион изследвания. За същия период 202 души са починали от усложнения, общо 136 955 са регистрирани смъртни случаи в страната от началото на пандемията. Общият брой на заразените надхвърля 5,7 милиона, над 5 милиона души са излекувани.

Експертите предупреждават, че в следващите дни броят на заразените на дневна база в страната може да достигне около 100 000.

По-рано италианските власти обявиха затягане на рестриктивните мерки. По-специално, се разширява прилагането на „супер-ковид-сертификат“, който се издава въз основа на удостоверение за ваксинация или предишно заболяване. От 1 февруари 2022 г. срокът на валидност на covid сертификата ще бъде намален от девет на шест месеца; бустер дозата ще трябва да се приложи четири месеца след приключване на първичния цикъл на ваксинация. Носенето на маски става задължително на открито в цялата страна.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: