Last news in Fakti

31 Декември, 2021 20:31 1 732 13

Двойно увеличение на потока мигранти през Средиземно море през 2021 година

  • италия-
  • средиземно море-
  • мигранти-
  • африка

По данни на италианското министерство на вътрешните работи през 2020 година 34 хиляди души са достигнали италианските брегове, а през тази година - 67 хиляди души, подгонени от конфликтите и мизерията в родните страни

Двойно увеличение на потока мигранти през Средиземно море през 2021 година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През 2021 година бележим двойно увеличение на потока от мигранти през Средиземно море към Италия.

Днес италианските власти дадоха разрешение на спасителен кораб на германска неправителствена организация да акостира с още неколкостотин души на борда.

440 мигранти, предимно африканци, прекараха близо седмица в открито море на кораба Sea-Watch 3, докато получат разрешение да слязат на пристанището Поцало в Сицилия.

С тях броят на хората, които Италия прие тази седмица, наближи хиляда. Голяма част са малолетни без възрастни придружители.

По данни на италианското министерство на вътрешните работи през 2020 година 34 хиляди души са достигнали италианските брегове, а през тази година - 67 хиляди души, подгонени от конфликтите и мизерията в родните страни.

По споразумение с Рим, властите в Тунис и Либия попречиха на десетки хиляди други да ги последват.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И. Иванов

    1 15 Отговор
    Цяла статия стои без нито един коментар за субстациите! Срамота, възрожденци!

    Коментиран от #2

  • 2 Г. Георгиев

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "И. Иванов":

    Ти от тях коментари ли очакваш или адекватни действия?

    Коментиран от #3

  • 3 И. Иванов

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "Г. Георгиев":

    И коментарите и действията са все едни същи. Не очаквам нищо адекватно.

    Коментиран от #4

  • 4 Г. Георгиев

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "И. Иванов":

    Като пиша "адекватни действия" - пиша за действия, свързани с конкретната тема ( от статията). А за такива - адекватни или не - до сега не съм чувал изобщо.
  • 5 SHKËNDIJA

    12 0 Отговор
    Мани ги тее ци...гани ся е Нова Година наздраве
  • 6 Западът разби

    24 0 Отговор
    световната представа за "нормалност" и рухва пред очите ни.Пред чии очи? Пред нашите,на хората от Изтока.Подкрепящите колони на Източния свят са Русия и Китай.Само те могат да спасят планетата Земя от безумието на трансджендърското войнство! Няма кой друг..

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 big

    14 1 Отговор
    Наложете му санкции на това море бре хора! Колко се удавиха в него, десетки, ако не и стотици повече от тези убити на границата Беларус - Полша, а на Лукашенко и Беларус - санкции, на него - не! Какви са тези двойни стандарти от ЕС, не е демократично!
  • 9 Мунчо

    10 0 Отговор
    Бегат от омикроно, сакат у ваксинирана даржава
  • 10 SHKËNDIJA

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Западът разби":

    Аз знам страхотни бели Китайки от Тайван желая ги много
  • 11 pbdan

    6 0 Отговор
    Не оставяйте мигрантите да се движат с такива примитивни лодки и корабчета. Пращайте им круизни кораби с капацитет по 5-6 000 души по двама в каюта. Хем бързо, хем безопасно и подобаващо луксозно - все пак не са тръгнали да мизерстват както в собствените си страни. Басейни, момичета (бели), рум-сървис, да свикват.
    По време на пътуването се прави интервю с всеки - къде предпочита да живее, каква религия изповядва, каква помощ за безработни да получава, какво жилище иска, какъв тип жени харесва и.т.н. По-евтино ще излезе отколкото да ги гони по морето "Фронтекс", да ги претоварва на други кораби, да издирва удавените, да се плаща за заплати, горива, приемни центрове и др. подобни харчове.
  • 12 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Дали ЕС и в частност Италия са задават елементарния въпрос - До колко имигранти могат да приемат преди да започне необратима културно етническа промяна в страните им?
    Друг елементарен въпрос който очевидно не си задават - Сериозно ли се надяват това да не предизвика брожения засилване на крайнодесните движения и граждански войни?!
    Не по-малко елементарен въпрос е - Сериозно ли се вземат за Демокрации след като фундаменталния въпрос с емигрантите на се решава с Референдуми?!
  • 13 матросов

    1 0 Отговор
    посрещането да бъде с турпедо
Новини по държави: