Отидете към основна версия

18 069 19

Овчар намери 50 хиляди евро в бидон, похарчи само 14 хил.

  • гърция-
  • овчар-
  • евро

За щастие в магазина имало охранителни камери, с помощта на които било установено на кого е продаден бидонът

Снимка: shutterstock

Овчар в Гърция намери 50 хил. евро в бидон. Невероятна история се разиграла в село Караискакис в Западна Гърция, където работник в кошара след серия от съвпадения намерил 50 хиляди евро в пластмасов бидон, съобщи телевизия Скай, като се позовава на информационния портал "Пелопонисос".

Според информацията в селото двама братя държат мини маркет. Единият от тях, без знанието на другия, бил скрил в пластмасов съд 50 хиляди евро. Между 22 и 24 декември по време на смяната си другият брат, без да подозира нищо, продал бидона на местен животновъд, предаде БТА.

Той от своя страна, щом се прибрал, дал бидона на свой работник с нареждане да го занесе на кошарата. Там работникът установил, че в пластмасовия съд има 50 хиляди евро. Благославяйки съдбата си той го ударил на купон по празниците, черпил цялото село и до преди два дни успял да похарчи 14 хиляди евро от сумата.

Междувременно първият брат установил липсата на бидона със спестяванията си, попитал брат си и разбрал какво е станало.

За щастие в магазина имало охранителни камери, с помощта на които било установено на кого е продаден бидонът. Полицията открила купувача му, който ги насочил към работника, на когото го дал. У него били намерени 36 хиляди евро, които били върнати на собственика им.

Не е ясно обаче как ще бъде уреден въпросът с похарчените 14 хиляди.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: