Last news in Fakti

4 Януари, 2022 22:50 2 414 10

Кабинетът в Атина сложи таван на цената на PCR

  • гърция-
  • сириза-
  • коронавирус-
  • пандемия

От централата на опозиционната партия СИРИЗА определиха намалението на цената като "подигравка за гърците" и отново обвиниха правителството, че не разбира реалната обстановка в страната

Кабинетът в Атина сложи таван на цената на PCR - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Опозицията в Гърция настоя за предсрочни избори, като обвини правителството, че няма стратегия за справяне с Covid-19.

Кабинетът не може да се справи с пандемията и е токсичен за страната, заяви лидерът на опозицията Алексис Ципрас, отправяйки искането за предсрочен вот.

То беше провокирано от фиксираното от държавата намаление на цената на PCR тестовете за Covid-19 в частните лаборатории в Гърция.

До 47 евро се определя най-високата допустима цена на PCR в частна лаборатория, реши министерството на развитието в Атина. От тази сума 35 евро е цената на теста и 12 евро са за вземане на пробата. Разпореждането влиза в сила от утре.

От централата на опозиционната партия СИРИЗА определиха намалението на цената като "подигравка за гърците" и отново обвиниха правителството, че не разбира реалната обстановка в страната.

В изявлението на СИРИЗА се посочва, че правителството е оставило без контрол 2 години частните лаборатории да извършват "грабеж" от обикновените граждани, които сега са подложени и на „цунами“ от високи цени на стоки от първа необходимост.

За безплатни тестове за всички се обявиха всички опозиционни партии.

От лекарския съюз в Гърция също са „за“ безплатни тестове, а като цел изтъкват – за да се определи размерът на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    12 1 Отговор
    От самото начало пиша за това ! Реалната цена заедно с минималната печалба е 15 евро. Крушовската социалистка и за това дума не обелва ! Направо се изприщвам само като си помисля за тая….

    Коментиран от #6

  • 2 костов

    22 2 Отговор
    Ваксинирай се, за да ти върнем неотменимите права, които сме ти отменили. Стани роб и ще бъдеш свободен.
  • 3 Ковидарите

    18 3 Отговор
    Ако не махнат Мицотака слугата ковидарска и тая година гръцкия туризъм и икономика, ще ручат жабета! Този гръцки Кирчо буквално ги унищожи за две години! Не че Суриза са песен, но от двете злини....а и ще разрешат пак музиката оп са, оп са...
  • 4 Hoho Boho

    14 2 Отговор
    Ето така ни промиват мозъците и крадат и у нас:
    "От лекарския съюз в Гърция също са „за“ безплатни тестове."

    А кой плаща "безплатните тестове"?
    Те струват 47 евро
    "До 47 евро се определя най-високата допустима цена на PCR в частна лаборатория"

    Кире, махни всички сертификати и другите безумия,
    защото следващия път, когато те срещна,
    ще минавам на отсрещния тротоар.

    Коментиран от #7

  • 5 кашлица

    5 1 Отговор
    снимката на този нелеп Ципрас да гласува на на регионалните избори през 2019 г, какво общо има това със статията?
  • 6 PCR

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    20 евро в много богатия щат ОАЕ и 25 евро в богатия щат Кипър

    Коментиран от #9

  • 7 В Киреча

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Hoho Boho":

    По-добре другия път, като го срещнеш Киро да минава на отсрещния тротоар, ако ме разбираш? Киро е бледо копие на Кириакос гръка, но копие, така че не очаквай нищо добро! Дори имената им еднакви, под калъп!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "PCR":

    На всичкото отгоре и по здравна каса им наливат пари на тия. Ама то кво да се коментира, затова има много богати и много бедни. Принципно, ако треаше нещата да са реални у тая държава да моментното и състояние, треаше всички да са много бедни
  • 10 хората проглеждат

    11 0 Отговор
    Сами са си виновни гърците. Тръгнаха по пътя на израелците.Принуждават хората да се бодат с нещо на което не знаят състава. Днес пак има съобщение за починал футболист след тренировка в Гватемала. Активни спортисти капят като зрели круши по терените, бой и нападение с полицейски кучета по мирни демонстранти, повишение на цени, скоро и глад ще докарат. Хората започват да осъзнават какво се случва, но май няма да стане само с демонстрации. В САЩ има спечелени дела и отменени сертификати. Няма ли и тук свестни адвокати и лекари. Всички ли са продажници?
Новини по държави: