Отидете към основна версия

90 460 48

Голям обрат в Турция

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • подкрепа

Ердоган може да бъде победен от няколко кандидати

Снимка: БГНЕС/EPA

Турският държавен глава Реджеп Ердоган регистрира спад в рейтинга. В момента той е на най-ниските си нива през последните седем години, съобщи Denvere Gazette.

Това показват нови проучвания на водещи агенции. Кметовете на Истанбул и Анкара се ползват със значително по-голямо доверие.

Менсур Яваш има подкрепа от 60 процента, а Екрем Имамоглу се ползва с доверие от 51 процента. Двамата се считат за основни кандидати за държавен глава на опозицията.

В момента доверието към Ердоган е 37 процента. В момента одобрението към управляващите е спаднало с 10 процента и изглежда, че ще е трудно да управляват в следващия парламент, дори и с настоящите си партньори.

Републиканците и Добрата партия заедно биха събрали подкрепа, която е еднаква с тази към настоящите управляващи групи, като при привличане на друг опозиционен играч, те реално ще могат да съставят правителство. Няколко нови опозиционни групи също набират популярност, като вече водят преговори с народни представители на управляващите, които са наясно, че изборите стават много трудни за успех.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 138 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: