Last news in Fakti

10 Януари, 2022 09:50 5 721 16

Очаквания за предсрочен вот в Турция

  • турция-
  • опозиция-
  • избори

Това очакват представители на опозицията

Очаквания за предсрочен вот в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителят на турската опозиция обяви, че очаква предсрочни избори в страната, съобщи агенция Анадола.

Очаква се вот в страната да има през следващата година. Според Кемал Кълъчдарогули обаче, избори ще се проведат още през тази година.

Той оглавява Народнорепубликанската партия. Обяви, че очаква вот през септември.

Следващите избори ще са за парламент и държавен глава. Държавният глава Реджеп Ердоган вече коментира този въпрос.

Той заяви, че няма да има предсрочен вот. Опозицията настоява, че ще има вот, който ще бъде спечелен от нея.

Очаква се опозиционните групи да излъчат общ кандидат.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доган

    22 4 Отговор
    Да пращам ли автобуси с гласоподаватели!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 тикви

    14 19 Отговор
    Време е Ердоганчо да си ходи. Да посещата ходжи и се моли на ислама си продажен!
  • 4 Фюрера

    10 1 Отговор
    Е това е нормално всяка опозиция да иска власта но дали ще подобри положението или ще за копае държавата гаранция няма. . Имат ликапацитет и уважението да спечелят. . БГ опозицията плюха по държавните институции, зеха власта и сега със заплюваното се хранят
    смучат бедния гражданин и си мислят че щее вечно. От лошо на три пъти по лошо да му мислят гласувалите за тях.
  • 5 Абе я не

    7 12 Отговор
    Ме занимавайте сьс чужди дертове .Да правят каквото искат нас какво ни интересува.Ама хич неми пука за Турчия.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мехмед

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "Абе я не":

    Не те интересува ама четеш, че чак коментираш. Всяка статия отнасяща се за Турция става топ, а иначе ганчо уж не ще да чува за Турция.

    Коментиран от #8

  • 8 Абе я не

    7 9 Отговор

    До коментар #7 от "Мехмед":

    Вьопще неги чета и не ме интересува .Не гледам вьв канчето на другите.Аз си гледам моята родина тя ми е най важна.Комшията какво ще прави си е негов проблем.

    Коментиран от #16

  • 9 XaXaXa

    7 5 Отговор
    За какви избори мечтаят турците ? От вида, който правеха комунистите и получаваха 99% ?! Само такива избори могат да се правят сега, за да има "легитимност" ислямския режим и Аятолах Ердогани !
  • 10 Info

    8 3 Отговор
    Бивш бодигард на Ердоган е назначен за търговско аташе в Германия. Това е Юсуф Геркел, който стана известен не само в Турция, но и в почти целия свят, когато през 2014 г. многократно рита протестиращ, който беше хвърлен на земята от полицията, в контекста на мобилизации, организирани от миньори в Турция, на по повод смъртоносната катастрофа в мината Сома. Нечовешката и престъпна атака на Юсуф Геркел срещу протестиращ миньор се превърна в символ на липсата на уважение от правителството на Ердоган по това време към семействата на загиналите при експлозията в мина Сома, инцидент, при който загинаха 301 души. Освен това предизвика ужасни реакции в турската преса фактът, че той ще получава заплатата си в евро, която се оценява на 6000 евро на месец, а наемът и разходите му все пак ще се поемат от турската държава.
  • 11 5иция

    9 2 Отговор
    Партията на Кълъпдароглу трябва да направят конгрес за избиране на нов партиен лидер но на предишките все е ставало недоразумения стигащи до стълкнивения и побои. Опасяват се от достигане на разногласия заради което не изкат конгреса да е преди изборите. И без това не могат да намерят съперник на Ердоган. Едно такова нещо съвсем ще обърка плановете им. Това е истинатс. Ще трябва да отложат с година и половина. И без това няма да спечелят така че наи писле да се осетят че тоя трябва да го сменят.
  • 12 Info

    3 4 Отговор
    Лидерът на Републиканската народна партия (CHP) Кемал Кълъчдароглу говори в интервю за Haberturk за "унищожаването" на външната политика от Ердоган. Докато последните социологически проучвания показват краха на режима на Ердоган, опозиционният лидер обвини турския президент в изолация на страната, особено в региона на Източното Средиземноморие. „Те унищожиха външната политика. Веднага ще дадем заповед на Министерството на външните работи, и на посолствата в Сирия и Египет. Ще кажем, че искаме да сключим мир. Ще кажем, че не искаме конфликт със Сирия. Проблемът на Украйна и Крим е не наш, но глобален проблем. Ние също ще изградим отношения с Израел“, каза Кемал Кълъчдароглу. Лидерът на опозицията също се чуди за целесъобразността от закупуването на руската противоракетна система С-400, която постави Турция и Западът в много дипломатически проблеми. „Защо купиха С-400? Ще ни нападнат ли Гърция, Ирак или Сирия? Взехме го в замяна на руския самолет, който свалихме“, каза Кълъчдароглу. Кълъчдароглу също показа проевропейски профил, за да подходи към инвестициите. "Ние ще приемем стандартите на ЕС. След като ЕС ни приеме, ще го направим по собствена свободна воля", каза той. Той също така обвини Ердоган за колебанията на валутата и каза, че най-големият грабеж в турската история се е случил между 20 и 27 декември, и повтори, че правителството ще бъде отговорно пред опозицията, когато дойде на власт, както за това, така и за атмосферата на страх и преследване, ку

    Коментиран от #14

  • 13 Info

    3 1 Отговор
    култивирана от Ердоган.
  • 14 5иция

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Info":

    Гладна кокошка просо сънува.
  • 15 Вот

    3 0 Отговор
    Да, избори ще има и то точно, кога мандата преключи на 18.06.2023г,а до тогава опозицията дано си намерят кандидат, за сега и четиримата претендират. Кълъчдароглу, Мерал шенер, и също кметовете на Истанбул и Анкара, но не могат да се разберат, кой да е.
  • 16 Плевнята гори

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе я не":

    Кога гори плевнята на комшията, бъди сигурен, че ще се подпали и твоята, за това трябва да те интересува политиката на твоя съсед.Иначе 5 милиона бежанци ще прегазят, като скакалци "твоята къща".
Новини по държави: