Отидете към основна версия

2 677 21

Премиерът на РСМ след срещата с Петков: Отваряме нов етап в нашите отношения

  • димитър ковачевски-
  • кирил петков-
  • отношения-
  • нов етап

Двамата премиери са очертали и основните приоритети пред двете държави с хоризонт периода 2022 - 2029 г.

Снимка: БНТ

Българският премиер Кирил Петков разговаря с новоизбрания му колега в Република Северна Македония.
Създаването на условия за бърз напредък в евроинтеграцията е един от най-важните приоритети на новия премиер на РСМ, съобщи самият Димитър Ковачевски, цитиран от БНТ.

България първа ни призна преди 30 години, в изключително сложни политически условия. 30 години по-късно, ние отваряме нов етап в нашите отношения, каза още премиерът на РСМ.

Двамата премиери са очертали и основните приоритети пред двете държави с хоризонт периода 2022 - 2029 г. Ще се формират работни групи по конкретни проекти, свързани с инфраструктурата и транспортните връзки. Те ще работят заедно и очаквам наскоро да се реализират инициативите, допълни Ковачевски.

Той благодари на премиера Кирил Петков и българската делегация затова, че са първите официални гости след избирането на новото правителство на РСМ. Визитата е определяна като опит за възстановяване на диалога между двете страни, след като България две години отказва да подкрепи преговорната рамка на Скопие поради системно неизпълнение на Договора за добросъседство и приятелство от 2017 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: