Отидете към основна версия

798 10

И премиерът на Молдова е с коронавирус

  • молдова-
  • премиер-
  • коронавирус-
  • наталия гаврилица

Във вторник Министерството на здравеопазването на Молдова съобщи за нови 4348 случая на коронавирус

Снимка: фейсбук

Премиерът на Молдова Наталия Гаврилица обяви, че се е заразила с коронавирус.

"Днес направих PCR тест за откриване на вируса Sars Cov-2, който се оказа положителен. В следващите няколко дни смятам да продължа да работя от вкъщи онлайн. Грижете се за вашето здраве и здравето на вашите близки", написа Гаврилица.

От втората половина на януари в Молдова е регистрирано значително увеличение на броя на случаите на COVID-19. В страната е въведен "червен код" за епидемиологична опасност. Всички образователни институции са прехвърлени на дистанционно обучение. В края на януари шест от 101 депутати на Молдова бяха болни от коронавирус, а една депутатка почина миналата седмица.

Във вторник Министерството на здравеопазването на Молдова съобщи за нови 4348 случая на коронавирус. Общо 445 046 граждани са се разболели по време на пандемията от COVID-19 в страната. От тях 384 750 души са се възстановили, а 10 666 жители са починали. В момента 49 630 души са болни - рекорден брой за две години на пандемията.

Общо 3290 граждани с потвърдена инфекция с COVID-19 са хоспитализирани в болнични лечебни заведения, от които 241 души са в критично състояние.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини