Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 14:25 1 625 17

СЗО: Рано е да обявяваме победа над COVID-19, смъртността расте тревожно

  • тедрос гебрейесус-
  • световна здравна организация-
  • омикрон-
  • коронавирус

Гебрейсус припомни, че от откриването на Омикрон в ЮАР през ноември 2021 г. СЗО е регистрирала близо 90 млн. инфекции - повече от всички отчетени през 2020 г. случаи на коронавирус

СЗО: Рано е да обявяваме победа над COVID-19, смъртността расте тревожно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За момента е твърде рано здравните власти в страните по целия свят да премахват COVID ограниченията или да обявяват пандемията за приключена. Това заяви генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, цитиран от RT.

Прибързано е държавите да обявяват победа, категоричен бе той и допълни, че вирусът е опасен и продължава да еволюира пред очите ни.

Изявлението на шефа на СЗО идва само ден, след като Дания премахна COVID ограниченията, въпреки че оттече рекорден брой новозаразени.

Гебрейсус изрази безпокойство, че в някои страни се е наложила тезата, че заради ваксините, голямата заразност и по-лекото протичане на Омикрон вече не е възможно нито необходимо ограничаването на разпространението на вируса.

Той подчерта, че подобно схващане е много далеч от истината, тъй като "по-голямо предаване на коронавируса означава повече смърт".

Гебрейсус припомни, че от откриването на Омикрон в ЮАР през ноември 2021 г. СЗО е регистрирала близо 90 млн. инфекции - повече от всички отчетени през 2020 г. случаи на коронавирус.

Въпреки предполагаемото по-леко протичане на този вариант на вируса, напоследък се забелязва "много притеснителен ръст" в броя на смъртните случаи навсякъде по света, предупреди шефът на СЗО и настоя да не отменяме противоепидемичните мерки.

Не призоваваме никоя държава да се връща към т.нар. "локдаун", а да предпази гражданите си, използвайки всички налични средства, а не само ваксините, уточни Гебрейсус.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    44 0 Отговор
    Особено във Врачанската болница и а много голяма смъртност.
  • 2 Пич

    64 0 Отговор
    Видяхме вчера , защо расте смъртността по болниците ! И после - ковид било ?! Наглеци !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гадно

    46 0 Отговор
    Това е грижа за печалбите на фармамафията явно ще тръгнат надолу, а не за хората.
  • 5 Дааа

    39 0 Отговор
    Въпреки ваксините и не толкова опасния вирус смъртността расте.Нега си зададем въпроса от какво.Дали от ваксините дали от две годишният тормоз психически и физически дали от това че хората спряха да се лекуват и е само корона вирус.Шапка им свалям на кандаците така се прави.Тези който управляват трябва да разберат че света се движи от нас.И ако за 1ч целия сеят спре да работи произвежда транспортира консумира само за 1ч няма да им се вярва какви загуби ще понесат,но винаги ще има някой който да изпорти работата така че...ще си чакаме някаква неправителствена организация без никаква тежест да ни командва.
  • 6 селтак

    32 0 Отговор
    Ако СЗО се притеснява за печалбите, да се обърнат към Гей Билтс той ше извади ново вирусче и паричките потичат отново! Абе,кво стана в Канада?
  • 7 Гкс

    19 0 Отговор
    Още не са успели да занулят всички.
    Великото зануляване е в ход.
  • 8 Прав - Здрав - Корав

    19 0 Отговор
    Абе ние за отчетем дейност за бонусите, пък реално кой му пука?
  • 9 Дара

    22 0 Отговор
    Откакто хората почнаха да влизат за щяло и нещяло в болници, почнаха масово да измират. Естествено Ковид е виновен. Иначе с какво ще си оправдаят некадърност.

    Коментиран от #13

  • 10 Пипи Чорапчето

    30 1 Отговор
    СЗО ще си седнат на трибуквието бърже- бърже, когато европейските камиони стигнат до Швейцария. Тогава - по примера на Трюдо, ще се разболеят вкупом от ковид, въпреки 3-те си дози! Гладът е по-силен от тока, мизерни бюрократчета!
  • 11 Баце

    17 0 Отговор
    Стига се пенихте чува се шумолене и подготовка,за падане на мерките след април!
  • 12 Флин

    15 1 Отговор
    Изобщо, обаче не е рано да ви обвиним в престъпления
  • 13 Rock

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дара":

    Хората стигат до болниците, защото пият по шепа едни и същи лекарства по 10- 15 години за кръвно, за холестерол, за болки разни... Вместо да се търси причината за тези симптоми- на лекарите им е по лесно да изписват тези лекарства или при най- малкото- антибиотици. Това пиене на лекарства води до интоксикация и увреждане на редица системи и органи.Заразяването с коронавирус е капак на всичко и отново се започва лечение с други лекарства без да има нито протокол, нито преценка дали тези лекарства са подходящи, дали се съчетават или не са съпоставими едно с друго... Дали даден организъм понася и как дадено лекарство или терапия... Няма такова нещо... Парите за клиничната пътека се усвояват и никой не прави ревизия ...
  • 14 Hoho Boho

    12 2 Отговор
    Въпреки леко протичащия Омикрон, смъртността расте в
    Гърция (национален рекорд, имат повече смъртни случаи, отколкото в България),
    Израел (имат национален рекорд по починали, откакто се води статистика),
    САЩ (почти национален рекорд),
    Великобритания,
    Италия,
    Франция...

    В България смъртността намалява
  • 15 Лесно е

    13 1 Отговор
    Грешка на старо и ново правителство!!! Така изплашихте народа с този ковид! Хората умират от болестите си в продължение на 2 години!
  • 16 Един от многото

    15 0 Отговор
    Така е ваксинките не прощават а и видях какво сториха на един мой колега и мое комшийче 92 набор.
    колегата влиза с пневмония писали го ковид и прозорците били отворени, комшийчето същата работа само, че сте почнали да го лекувате за Ковид.
    Мир на душите на всички починали от медицинския фашизъм.
  • 17 Грульо

    5 0 Отговор
    Тез боклуци пак обърнаха палачинката.