Отидете към основна версия

3 306 42

Ето кога спират полетите до Украйна

  • киев-
  • украйна-
  • полети-
  • забрана

Очаква се това да стане на 14 февруари

Снимка: Shutterstock

Депутатът на украинския парламент Алексей Гончаренко каза, че най-вероятно от 17:00 московско време на 14 февруари въздушното движение над Украйна ще бъде затворено. „Най-вероятно от утре, от 16:00 киевско време въздушният трафик в Украйна ще бъде спрян“, написа Гончаренко своята Telegram – канал. Той представлява партия „Европейска солидарност“ в Радата.

„Една от най-големите британски застрахователни компании вече изпрати известия, че от понеделник, от 14:00 лондонско време, застраховката на граждански самолети във въздушното пространство на Украйна се прекратява“, добави Хончаренко.

Холандската авиокомпания KLM спря полетите до Украйна на 125 февруари, а също така и всички полети във въздушното пространство над Украйна. Украинската авиокомпания SkyUP съобщи в неделя, че нейният полет от Фуншал, Португалия, е бил принуден да кацне в Кишинев вместо в Киев в събота, тъй като ирландската фирма, която е собственик на самолета, обяви забрана за влизане в авиационното пространство на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: