Last news in Fakti

13 Февруари, 2022 16:50 1 540 17

Въздушното пространство над Украйна е отворено

  • украйна-
  • полети-
  • летище

Близо 30 авиокомпании от 34 държави летят до страната

Въздушното пространство над Украйна е отворено - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на инфраструктурата на Украйна заяви, че въздушното пространство над страната остава отворено, но призна, че някои авиокомпании изпитват трудности свързани с колебанията на застрахователните пазари. Така агенцията коментира в неделя съобщението на депутата Алексей Гончаренко за възможното затваряне на въздушното пространство на страната от понеделник поради отказа на международни компании да застраховат полети над нейна територия.

"Информацията за затваряне на въздушното пространство на Украйна не е вярна. Затварянето е суверенно право на Украйна, съответното решение не е взето. Повечето авиокомпании продължават да работят без никакви ограничения" се казва в съобщението на страницата на министерството в социалната мрежа Facebook. В момента 29 чуждестранни авиокомпании извършват полети до Украйна от 34 държави.

„Някои превозвачи изпитват затруднения, свързани с колебанията на застрахователните пазари“, признават от Министерството на инфраструктурата на Украйна. От там увериха, че украинската държава „е готова да подкрепи въздушните превозвачи и планира да предостави допълнителни финансови гаранции на авиокомпаниите“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор

    14 3 Отговор
    Затваряйте,докато не са избягали всичките !
  • 2 Специални операции

    21 4 Отговор
    Чичо Сам е казал да ни занимават само с Окрайна докато забравим как 2 години сороснята ни тероризираше с ковид истерията
    .
  • 3 Гошо

    18 2 Отговор
    Е да,ама според вас ,иначе реално е затворено Застрахователите ги е страх да не приложите някоя военна хитрост като тази с оня самолет от Холандия
  • 4 Чол

    2 4 Отговор
    0 8 9 4 9 9 6 8 4 7 - званете и питаите колко пъти е прави ла се к с
  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    11 1 Отговор
    ОТВОРЕНО , ОБАЧЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ КОМПАНИИ НЯМАЛО Д А ПЛАЩАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ :)))
  • 6 Дум-дум

    16 2 Отговор
    Аха, явно се готвят пак да свалят някой граждански самолет и да обвинят за това Русия.
  • 7 чико

    13 3 Отговор
    Е Т О . Започва да лъсва БАЙДАНОВАТА пропаганда КАК ще бъде нападната Украйна . КРАДЕЦА / Байдън/ вече два месеца иска да ни убеди да държим крадеца /ПУТИН/ дето Щ Я Л да ВЛЕЗЕ . А л о о о о о . Ние Не ядем ДОМАТИТЕ с корените . В И Е ядете Г М О и не сте човеци .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Зеленски

    8 2 Отговор
    Може да оправи цялата каша
    Ето как
    Отива в Москва поканен си на Путин и измолва широка автономия за луганск и донецк
    Дори може да му допуснат малко права и в Крим
    Ще настъпи мир и любов ще се прегърнат двамата братя и светът ще си отдъхне
    Обаче комикът няма да направи на това нещо защото бандеровците са го стиснали за гърлото

    Коментиран от #12

  • 10 Реалност

    11 2 Отговор
    Застрахователите са прави! Знаят ли тоя интригант САЩ дали няма да свитне някой самолет и да каже руснаците са!
  • 11 Мимч

    3 1 Отговор
    Ами да дават поари,нали им предоставиха освен оръжие и много валута...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гай Турий

    2 1 Отговор
    Факинистан с десетки милиарди долари и своите сатанински планове по стари измислени Хазарии сътвори един уродлив субект - окраина , представляващ огромна опасност за световния мир. Това уродливо създание трябва да бъде унищожено от корен веднъж за винаги. Така ще се премахне военно-политическия патоген, застрашаващ планетарния мир.
  • 14 ту има ту нема

    0 0 Отговор
    Слаби политици, профанирани новини, унизени читатели и слушатели, на които скоро това ще им омръзне...
  • 15 да бе

    0 2 Отговор
    Понеже е отворено затова ирландски самолет се отклонява и каца в Молдова
  • 16 МалкоЛогика

    0 1 Отговор
    Украйна не го е затворила, но никой граждански самолет няма да има застраховка за там от утре. Може би някой за опрашване на посевите ще лети, или каквото е останало от военните.
  • 17 Дедото

    1 0 Отговор
    Аман от чебурашки които неоснователно защитават агресора Русия. Случая със сваления граждански самолет със системата Бук от руснаците над източна Украйна е едно от многобройните доказателства, че Русия не зачита международното право и международните норми. В Холандия Русия беше осъдена, за свалянето на самолета като бяха приложени много доказателства и делото бе спечелено от западната общност срещу агресора Русия. Време е чебурашките да се осъзнаят и да спрят отровното си публично присъствие, особено тези от Възраждане, БСП,Дс, Стефан Янев и руските платени тролове.
Новини по държави: