Отидете към основна версия

1 549 17

Въздушното пространство над Украйна е отворено

  • украйна-
  • полети-
  • летище

Близо 30 авиокомпании от 34 държави летят до страната

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на инфраструктурата на Украйна заяви, че въздушното пространство над страната остава отворено, но призна, че някои авиокомпании изпитват трудности свързани с колебанията на застрахователните пазари. Така агенцията коментира в неделя съобщението на депутата Алексей Гончаренко за възможното затваряне на въздушното пространство на страната от понеделник поради отказа на международни компании да застраховат полети над нейна територия.

"Информацията за затваряне на въздушното пространство на Украйна не е вярна. Затварянето е суверенно право на Украйна, съответното решение не е взето. Повечето авиокомпании продължават да работят без никакви ограничения" се казва в съобщението на страницата на министерството в социалната мрежа Facebook. В момента 29 чуждестранни авиокомпании извършват полети до Украйна от 34 държави.

„Някои превозвачи изпитват затруднения, свързани с колебанията на застрахователните пазари“, признават от Министерството на инфраструктурата на Украйна. От там увериха, че украинската държава „е готова да подкрепи въздушните превозвачи и планира да предостави допълнителни финансови гаранции на авиокомпаниите“.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: