Отидете към основна версия

14 105 42

Путин натърти пред Шолц: Слушаме уверения, а НАТО вече е до нашата къща

  • украйна-
  • олаф шолц-
  • владимир путин-
  • нато-
  • русия

Кремъл очаква диалогът по гаранциите за сигурност да се развива комплексно, като се вземат предвид опасенията на всички страни

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин подчерта по време на пресконференцията след разговори с с германския канцлер Олаф Шолц, че НАТО е вече в нашия дом.

"Казват, че в близките години Украйна няма да влезе в НАТО. Какво значи "казват"? Ние сме длъжни да разберем какво означава това в междудържавните отношения. 30 години вече се говори, че НАТО няма да се разширява въобще, нито на инч към руските граници. И днес виждаме инфраструктурата на НАТО точно до нашата къща", са точните думи на Путин.

Срещата с Олаф Шолц продължи повече от очакваното, като бяха разпространени и снимки отново на двамата лидера на голямата маса в Кремъл. Германският канцлер явно също като френският президент Емануел Макрон, е отказал да направи руски ПСР тест за коронавирус, с оглед на сигурността службите да не се сдобият с негов генетичен материал.

НАТО и ЕС не са съгласни с предложенията за сигурност на Русия, но има точки, които могат да бъдат обсъждани, заяви от своя страна германският канцлер Олаф Шолц.

"Що се отнася до ситуацията с преговорите: позициите се различават... но е важно да говорим помежду си", каза Шолц на пресконференцията, поставяйки акцент върху нуждата от дипломатически подход и диалогичност, за да не възникват опасни ситуации.

Руският президент Владимир Путин не даде знак за отстъпки.

Русия очаква диалогът по гаранциите за сигурност да се развива комплексно, като се вземат предвид опасенията на всички страни, каза руският президент Владимир Путин, но подчертава, че Русия е готова да обсъжда въпросите на сигурността само във връзка с фундаментални въпроси, които са от първостепенно значение за Руската федерация.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 56 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания