Отидете към основна версия

3 737 58

Проруските сепаратисти поразиха детска градина

  • украйна-
  • луганск-
  • детска градина-
  • сепаратисти-
  • русия-
  • война-
  • източна украйна

Никой не е пострадал при този обстрел

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинската армия днес обвини проруските сепаратисти в Източна Украйна, че при обстрел по село в Луганска област е била поразена детска градина. Никой не е пострадал при този обстрел.

По-рано днес проруските сепаратисти в Източна Украйна обвиниха украинските правителствени сили, че са открили огън по тяхна територия четири пъти в последните 24 часа и казаха, че се опитват да установят дали някои е пострадал и при този обстрел.

Руският президент Владимир Путин може да протака украинската криза с месеци, заяви британската външна министърка Лиз Тръс. "Понастоящем няма никакви доказателства, че Русия изтегля силите си от граничните с Украйна региони", написа Тръс в статия в британския в. "Дейли телеграф". "Не бива да имаме каквито и да било илюзии по отношение на способността на Русия да протака това" със седмици, ако не и с месеци, в опит да подрива стабилността на Украйна и единството на Запада, изтъква британската министърка.

Спътникови снимки показват, че Русия е изтеглила известно количество от своята военна техника от райони край границата с Украйна, но също така и пристигането на друга техника, съобщи Ройтерс. Освен това, констатира агенцията, Русия все още разполага с голямо количество сили и оборудване близо до съседната си държава, съобщи частна американска компания днес. Снимките, публикувани от базираната в САЩ компания „Максар текнолоджис“, която от седмици проследява струпването на руските сили, не могат да бъдат независимо проверени от Ройтерс, посочва агенцията.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: