Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 16:40 1 320 37

ЕС се надява на най-доброто, но се готви за най-лошото от Русия

  • урсула фон дер лaйен-
  • украйна-
  • крим-
  • нато-
  • русия

Западът все още очаква признаци на мащабно руско изтегляне от региона, изразявайки предпазлив оптимизъм

ЕС се надява на най-доброто, но се готви за най-лошото от Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Разполагането на руски военни до украинската граница продължава въпреки твърденията на Москва, че част от войските са се върнали в своите бази. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от TeleTrader.

Тя подчерта, че досега не са забелязани никакви признаци на деескалация на място.

"Нуждаем се от дела, за да се доверим на думите, които чухме. Няма да свалим гарда, ще останем нащрек и единни. Ние сме в готовност. Надяваме се на най-доброто, но сме подготвени за най-лошото", коментира Фон дер Лайен.

Тя изтъкна, че дипломацията все още не е казала последната си дума, което според нея е добре.

Все още имаме надежда, че мирът ще възтържествува, заяви шефът на ЕК.

Преди дни стана ясно, че Русия изтегля част от войските си, които бяха струпани от седмици край границата с Украйна, след приключване на военните учения. Вчера Москва обяви, че изтегля и войските си от Крим.

Западът обаче все още очаква признаци на мащабно руско изтегляне от региона, изразявайки предпазлив оптимизъм.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Затвор

    58 5 Отговор
    А ние искаме да се макаш крадлива лъжло.
  • 2 пешо

    51 6 Отговор
    за българия най лошото е от сащ
  • 3 Никога не съм си понасял

    54 4 Отговор
    Запада крадци и нагледци.Твърдо съм за Русия
  • 4 БгТопИдиот

    39 2 Отговор
    Навеждайте се още пред отвъдлоквието и ще така.Смешковци безродни.
  • 5 ДддддД

    43 2 Отговор
    И как се готви ЕС за най-лошото? Поръчали са в Китай огромни количества памперси??? Докъде се докараха европейците с тяхните безумни нео-либерални виждания и"ценности"...дори и африканците им се присмиват-последният случай --Мали изгони французите -посланика му дадоха 24 часа-оня избяга на 8- мият час...!!! Какво влияние,тежест и политическа стратегия в ЕС-тотални палячовци станаха....
  • 6 Иванушка

    39 2 Отговор
    "...Западът все още очаква признаци на мащабно руско изтегляне от региона,..." - Запада може да очаква признаци и призраци , но Русия очаква съвсем конкретни действия и изтегляне на НАТО от Източна Европа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    20 3 Отговор
    Тая пък......пенкилер-плагиат!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 В.Сергеев

    5 30 Отговор
    НАТО и ЕС не разбират какво става? Те пропускат факта, че насреща си имат един сумашедший человек и неговото още по-откачено обкръжение. Тези хора в името на своята власт и пари се правят на важни като дрънкат оръжия, които американците отдавна са извърлили от въоражение. Искат от нас да им завръщаме всички постсъветски републики обратно, след като са ги изтървали заради своята тъпа политика. Такава наглост може да се роди само в главите на луди хора, роби на мании за власт и пари !

    Коментиран от #14, #15, #18

  • 11 другарят

    32 2 Отговор
    "Западът очаква мащабно руско изтегляне от региона.."!!???? Ало джендърите, вие на какви наркотици сте? Може би искате, както вашият любим фюрер навремето Русия да бъде изхвърлена зад Урал!??
  • 12 Някой

    35 2 Отговор
    Вие се постарахте да извадите най-лошото от Русия, и пак не се получи. Путин е търпелив. Доста хора на негово място вече щяха да са ви подпукали, мижитурки еврогейски!
    Надявам се някой ден да има съд за тази куха лелка.
  • 13 КРА

    32 2 Отговор
    Това корумпирано и лъжливо същество отново приказва простотии. Врага на ЕС е САЩ, а не Русия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иванушка

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "В.Сергеев":

    "...Искат от нас..." - от мен нищо не искат, кои са тия "нас" бе В.Серьожа ?
  • 16 Най лошото

    23 3 Отговор
    НЕ ИДВА от РФ! Защо все сте наобратно ориентирани европейски абриажи.???Всъщност въпроса е риторичен то с обратни наклонности хора, е много ясно, че ще са обратно ориентирани. Пу. Съсипаха люлката на цивилизацията и икон. Напредък тези евроджендъри
  • 17 Абеее

    18 3 Отговор
    Викайте Ердоганя,само той я оправя тая на диваня и не врещи!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дойде време

    4 20 Отговор
    Испанските самолети днес са посрещнали провокация в Черно море на руски изтребители и са ги накарали да напуснат териториални води, близки до нашите.Стана ясно, че САЩ ще изпратят войски в България за съвместни учения и по-добра оперативна съвместимост, съобщи ръководителят на Пентагона Лойд Остин. "България ще приеме американска рота бронетранспортьори "Stryker" от ФРГ за учения", каза той, цитиран от WorldAkkam. Ръководителят на Пентагона Лойд Остин обяви, че Вашингтон ще премести част от войските си от Германия в България с цел възможности за съвместно обучение и по-добра оперативна съвместимост. Смятате ли, че американците ще приемат да бъдат командвани от нащастните ни офицери-путинисти, закърмени с майкопродавство от червените им генерали ? Чемодан, вокзал и айде чао, товарищи !

    Коментиран от #21, #22, #29

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иванушка

    19 3 Отговор

    До коментар #19 от "Дойде време":

    "...Испанските самолети днес са посрещнали провокация в Черно море на руски изтребители..." - испанските льотчици са видели некви гъски или мухи в кабината. Педрата са си глътнали езиците от шубе и дали форсаж назад, ревейки че са "видели" руските Сушки.
  • 22 Какво значи

    17 3 Отговор

    До коментар #19 от "Дойде време":

    "териториални води, близо до нашите"? Чии са тези води? Американски? И как си я представяте тази работа - испански /!/ изтребители да накарат руски да напуснат нечии териториални води, в които не са влизали... Поне се научи да пишеш - искал си да кажеш "... близко до нашите териториални води". Да, ама близо или далеч, това си са международни и свободни за всички територии... Нещо не се връзва, уважаеми...

    Коментиран от #27

  • 23 3.14К

    4 2 Отговор
    Никой не може да задължи Урсула къде.. Това си е единствено и само нейно решение!
  • 24 Вонбон

    1 2 Отговор
    Още много ли има да я доизядете?
  • 25 Ася

    16 0 Отговор
    Злобна баба ,не се интересува от стандарта на народите от ЕС ,гледа деменцията на САЩ и повтаря след него като папагал !
  • 26 Бивш канадец

    14 0 Отговор
    На мястото на тая кукумявка бих се замислил - като си се навела към кравария, дупето ти някъде сочи? А и сапунчето е изпуснала май...
  • 27 не са руски

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Какво значи":

    Те са от Румъния от военна база!Които разбиха нашия самолет и убиха пилота...И сега си траятллл
  • 28 Удобната

    3 0 Отговор
    Теб пък кой те избра начело на ЕС.
    Изгониха те като военен министър на Германия заради некадърност ,но си достойна като слуга на тъмните глобалисти ,макар и доста глупава и без ясна мисъл
    Виж за далаверите си много удобна -доказа го с милионите спечелени покрай ковид пандемията с мъжа си!
    А ако почнем да говорима за баща ти какъв политик и мафиот е бил-трябва цяла книга да се напише!
    Рива е цвета на "демократична" Европа!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Антон

    2 0 Отговор
    Аз пък се надявам скоро да не се разправяме с европейският съюз и "американските ни братя". Нищо хубаво от там не идва.
  • 32 Няма такъв съюч

    3 0 Отговор
    придатъкът на Меркел, с компетентност главно в послушанието, за когото няма място на дивана взема стратегически решения за поколения напред. Тази женица не може мен да ме представлява
  • 33 костас

    5 0 Отговор
    Здравейте, брех, тая урсула, ама какъв размах на мисълта, какви политически послания само, русия та русия, войната е възможна внимавайте. Я първо обясни връзките си със големите фармацевтични компании , след това ни обясни кога най сетне обединена европа ще взема самостоятелни решения в интерес на своите граждани а не да папагалства на сащ и изкукалия байдън. Трето кога ще има истински контрол и прозрачност при харченето на пари от бюджета на ес. Кога ще редуцирате администрацията на ес и ще премахнете привилегиите си. Отвличате вниманието на европейските граждани като създавате по команда от сащ психоза за война. Ами защо тогава строите северен поток 2. Ами откажете се от всичко и обявете така мечтаните от вас санкции срещу русия. И да видим кой колко ще издържи. А иначе може да продължите всяка стъпка на ес да я преговаряте с байдън ,дори може да извикате за консултация и треперливото куку меркел, и ес ще върже и ще цъфне. Цялата ви политика е лобистка, вземате решения във интерес на сащ,германия и франция. Налагате решения на останалите членки на ес, особено малките страни в ущърб на техните интереси. Какво е днес ес - придатък на сащ в опитите му да продължи политиката на глобална хегемония. Но нещо не се получава и хоп война , това е хватката в която ще ни вкара сащ с мераците си да остане единствен управител на съвременния свят. Пандемията също е част от тези цели и мераци.
  • 34 не може да бъде

    2 0 Отговор
    Като гинеколожка г-жа фон дер Лайен със сигурност очаква да получи най-доброто,но като поувяхнала вече знае че може да получи най-много диванче-и то само от турците?
  • 35 Гостът

    2 0 Отговор
    Тази е най-голямото зло за Европа.
  • 36 Fury

    2 0 Отговор
    Е тая не мога да я гледам, имам чувството, че дявола се е вселилв нея. Сега иска презокеанските ни партньори да бъдат основен доставчикна газ и това не е проблем, не говори за диверсификация на доставките. Но когато Русия е основен доставчик е проблем и има нужда от диверсификация на доставките. Двоен ъпшин е това.до сега се оплаквахме от нашите политици, вече трябва да се оплакваме от видимо неадекватното поведение на на политиците в европа.
  • 37 Анонимен

    0 0 Отговор
    Пак е задвижена анти съветската пропаганда на западна Европа, в очакване отново и отново нищо, което ги застрашава реално, да се случи.
    Проблемът на лидерите е липсата на взаимно доверие на политическо ниво, преплетено с гео стратегически интереси.
    Госпожо Фон дер Лайен, четете история от независими източници и се учете, има какво да възприемете.
Новини по държави: