Отидете към основна версия

2 019 10

Продължава спасителната операция на горящия ферибот до Корфу

  • корфу-
  • пожар-
  • ферибот-
  • йонийско море

Специални екипи са в готовност да влязат на кораба, след като огънят бъде изгасен напълно

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Продължава операцията по спасяване на изчезнали пътници от ферибота, който втори ден гори в Йонийско море. Дванадесет души от кораба остават в неизвестност, 7 от тях са български граждани.

Гръцките власти работят по установяването на националността на още двама души и дали са били легално на борда, заяви на брифинг заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова по повод инцидента.

На борда на ферибота са били 127 български граждани. Консулът ни в Солун е на място при сънародниците ни на остров Корфу, каза още Петрова

„На всички са осигурени храна и напитки. Сред евакуираните граждани има и деца като всички са добре. Към момента двама души са настанени в лечебно заведение на остров Корфу, единият е с много ниска сатурация и е интубиран, другият е в стабилно състояние.

Днес се очаква българските граждани да бъдат транспортирани до Игуменица и след това ще могат да осъществят своето пътуване до Италия до завръщането си в България. МВнР оказва съдействие по всички възможни начини, включително и за безпрепятственото им преминаване и завръщане в страната, тъй като част от тях са без документи, които са изгорели на борда“, каза още Велислава Петрова.

Около ферибота тече поредна операция на водолази за издирване на хора в морето. Специални екипи са в готовност да влязат на кораба, след като огънят бъде изгасен напълно. Засега властите не могат да установят контакт с издирваните пътници.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: