Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 11:27 1 972 10

Продължава спасителната операция на горящия ферибот до Корфу

  • корфу-
  • пожар-
  • ферибот-
  • йонийско море

Специални екипи са в готовност да влязат на кораба, след като огънят бъде изгасен напълно

Продължава спасителната операция на горящия ферибот до Корфу - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Продължава операцията по спасяване на изчезнали пътници от ферибота, който втори ден гори в Йонийско море. Дванадесет души от кораба остават в неизвестност, 7 от тях са български граждани.

Гръцките власти работят по установяването на националността на още двама души и дали са били легално на борда, заяви на брифинг заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова по повод инцидента.

На борда на ферибота са били 127 български граждани. Консулът ни в Солун е на място при сънародниците ни на остров Корфу, каза още Петрова

„На всички са осигурени храна и напитки. Сред евакуираните граждани има и деца като всички са добре. Към момента двама души са настанени в лечебно заведение на остров Корфу, единият е с много ниска сатурация и е интубиран, другият е в стабилно състояние.

Днес се очаква българските граждани да бъдат транспортирани до Игуменица и след това ще могат да осъществят своето пътуване до Италия до завръщането си в България. МВнР оказва съдействие по всички възможни начини, включително и за безпрепятственото им преминаване и завръщане в страната, тъй като част от тях са без документи, които са изгорели на борда“, каза още Велислава Петрова.

Около ферибота тече поредна операция на водолази за издирване на хора в морето. Специални екипи са в готовност да влязат на кораба, след като огънят бъде изгасен напълно. Засега властите не могат да установят контакт с издирваните пътници.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ax40

    8 1 Отговор
    Печална история. Най парадоксалното е че си във вода а най трудно се гаси пожар на кораб като изтървеш първоначалния момент от 3-5 минути. След това каквото бог реши а ако има и пасажери които да ги обхване паниката.Тогава става дебела.

    Коментиран от #4

  • 2 Простото Киро

    6 9 Отговор
    А пък сутринта от МВнР официално съобщиха, че ВСИЧКИ българи от ферибота са спасени.
    Поредна лъжа на сегашното правителство и то по повод такъв трагичен инцидент.
    Тези са абсолютно безскрупулни и адски безочливи.
    Но и много глупави, щом не са си направили сметката, че и тази лъжа ще бъде разкрита.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ще видите

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ax40":

    Когато фактите говорят.
  • 5 ЗАСТР..АГЕНТ

    1 5 Отговор
    Няма страшно, ЛОЙД фалира, но има други застр.компании и ще покрият щетите
    Жалко ще е ако има човешки жертви, независимо от националността им
    А през това време ние ще тропаме по клавиатурата и ще се обиждаме неознователно
  • 6 МДААА

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Простото Киро":

    Изглежда си се объркал,... каква вина има правителството в случая. Сякаш това е единствения инцидент с ферибот по света, Като не знаеш какво да пишеш-не пиши

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 7 Простото Киро

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "МДААА":

    Изобщо не съм се объркал.
    Когато се опровергават информациите на различни агенции и се заявява от най-отговорно място в Събота раано такова нещо, информацията трябва да е 100% достоверна. Касае се за човешки съдби.
    Тези ми напомнят оноия от соц-време, които криеха за всякакви природни бедствия, катастрофи и бедствия. Дори земетресението в "Стражица" не беше взело жертви според тях, за Чернобил си мълчаха и т.н. В управляваната от тях България нищо лошо не можеше да се случи. Както и при днешните. Лика прилика са си и беше ясно, че ще е така още като се разбра кои се в ИК на Радев и кой стои зад тези.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Само питам

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "МДААА":

    Информационното затъмнение от Путин ли е наредено?Или си е от некадърност мисирска?
  • 10 Само питам

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "МДААА":

    Ако твоя брат или баща беше на кораба ...щеше до Игуменица ли да летиш за да разбереш той там ли е,"изтървал "ли е кораба,спал ли е в камиона,въобще дали е ЖИВ ?
Новини по държави: