Отидете към основна версия

4 861 56

САЩ и Великобритания режат достъпа на Русия до долари и лири при инвазия

  • русия-
  • санкции-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • крим

От своя страна Кремъл категорично отрича, че планира да анексира Украйна

Снимка: shutterstock

Съединените щати и Великобритания ще отрежат достъпа на руските компании до щатски долари и британски лири, ако Кремъл разпореди нападение срещу Украйна. За това предупреди британският премиер Борис Джонсън, цитиран от "Ройтерс".

Вашингтон и Лондон многократно предупреждаваха, че Русия е напът да нахлуе в Украйна - ход, който според двете страни ще предизвика най-големия конфликт от края на Втората световна война насам. От своя страна Русия отрича да планира да анексира Украйна.

Джонсън подчерта, че западните санкции срещу Русия в случай на инвазия ще отидат много по-далеч, отколкото по-рано е било заявено.

Според него обаче руският президент Владимир Путин вероятно не мисли логично, поради което заплахата от нови санкции едва ли ще е достатъчна за предотвратяването на руска инвазия в Украйна.

Може би санкциите не са достатъчни за възпирането на един ирационален фактор и към момента трябва да признаем, че е възможно Владимир Путин да не разсъждава логично за това и да не вижда катастрофата пред себе си, анализира британският премиер.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 45 гласа.

Свързани новини