Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 19:47 2 571 21

Путин и Макрон говориха спешно по телефона за Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • еманюел макрон-
  • владимир путин-
  • крим

Френският президент отново е настоял да бъде направено всичко възможно за предотвратяване на голям военен конфликт в Източна Европа

Путин и Макрон говориха спешно по телефона за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентите на Франция и Русия Еманюел Макрон и Владимир Путин обсъдиха ситуацията около Украйна в телефонен разговор, продължил повече от час и половина, съобщиха от Елисейския дворец.

Макрон отново е настоял да бъде направено всичко възможно за предотвратяване на голям военен конфликт в Украйна.

Веднага след разговорите с Путин, френският президент се е свързал и с украинския лидер Володимир Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 6 Отговор
    Макарон е казал на Зеленски да вдигне белия байряк.

    Коментиран от #4

  • 2 Путин

    21 4 Отговор
    Е обяснил на макрон че когато и да е Ще си прибера Украйна. Казал моя още да предаде на зеленски да кротува и ще си изкара мандата.
  • 3 Шпионски игри

    25 1 Отговор
    Навремето Франция не продаде на Русия Мистралите, а после краварите ги прецакаха за подводниците за Австралия.
  • 4 Hoho Boho

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Срещу кого да вдигне белия байрак.
    Срещу Русия ли?
    Твърдиш, че Русия е агресор?....

    Коментиран от #20

  • 5 Баце

    10 0 Отговор
    Той може да си настоява, но КАКВО е готов да даде?
    Едно време Англия даде колониите си на Америка, сега само да настояваш без насрещна престация нищо не значи!
  • 6 Моля

    2 0 Отговор
    Да сме коректни
  • 7 Да питат

    7 1 Отговор
    Кире , да им куролира мненията ! И мостове ако трябва ще им направи ! От Крим , през Дунав ,та до Киев !
  • 8 pppp

    11 0 Отговор
    Сигурно са говорили за строежите на новите 14 атомни електроцентрали, 3 от които ще се правят от Росатом, за другите няма обявени данни.

    Коментиран от #13

  • 9 Искам само да кажа:

    20 2 Отговор
    Моля да употребяваме е български думи, а не чуждици. Например каубой- кау" -крава", бой- "момче". Демек- кравешко момче, или кравар. Типичният български термин е чобанин. Да се придържаме към родното.
  • 10 666

    17 1 Отговор
    Има нещо гнило в Украйна! Провокират Руснаците. Лошо лошо лош чичо Сам
  • 11 Петьо Петров

    3 3 Отговор
    Макрон ако не оценява изтриването на Франция от факта, че Франция бе изхвърлена от пакта на НАТО,няма право да обсъжда Украйна.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Абе

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "pppp":

    Едва ли точно за това са говорили........мисля че макарона се ориентира най-правилно от всички западняци в цялата тая история! Неслучайно Путин говори с него и му отделя доста време, Франция и Русия имат традиционно добри отношения и могат да бъдат партньори в някои нови проекти! Със сигурност французите искат да си възвърнат поне донякъде статута на велика сила, от която наистина зависи нещо. А понеже знаят че за краварника са просто един пудел дето трябва да лае и скача по команда, а когато е нужно и да отнася шутовете (като случаите с мистралите и подводниците) ще се радват да си го върнат на "господарите" като им го набият в подходящият момент!
  • 14 Ана

    10 0 Отговор
    Защо мълча цяла седмица ,запалиха огъня в ДНР и ЛНР ! В Мюнхен се убеждаваха колко са единни , да но агресори !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 мда

    7 0 Отговор
    Френския бабоeб, поклонник на глобалиската пасмина иска да вкара Путин във война, ама не му се получава.
  • 17 Опа

    9 0 Отговор
    Толкова ли е трудно да се разбере че руснаците не искат американски ракети в Украйна. Ако не искате да разберете това има много да си говорите (празни) приказки. А на нас тоест обикновените хора Горко ни.
  • 18 Това е друго нещо.

    2 0 Отговор
    Как липсват личности като Де Гол.
  • 19 Майстор Цецко

    0 1 Отговор
    Според Fox News, консерваторите (каквато е самата телевизия) са против Байдън и неговата администрация. В момента САЩ са в икономическа и здравна криза , за която той като президент не намира решение след управлението на предишния президент Тръмп. Инфлация, проблеми със здравните мерки и тн. Твърди се че конфликтът с Украина е само претекст Тръмп да отклони вниманието на американците от основните им проблеми, като вади т.нар."патриотична карта". Обвиненията на телевизията към президента са не само за неумението му да се справи с вътрешната политика, но и с факта, че самият той "нагнетява" напрежение, поради липсата на диалог между него и руският президент. Говори се за липсата на "елементарно премахване на психологическата бариера" с един разговор от сорта на "Какви са вашите намерения в момента", предвид фактите, че той цитира достоворените си разузнавателни източници, че Русия ще напада на 16 февруари (нямаше нахлуване, а украинския президент се пошегува в медиите), а сега инвазията ще се случи всеки момент. С други думи самата телевизия твърди, че администрацията на Байдън има интерес от нагнетяване на напрежение между Украина и Русия. Сенатор Блументал който е част от администрацията на Байдън твърди , че "украинците не се боят да се бият и ще се бият,че имат кураж, а това означава, че ще е добре да им бъдат представени ракети от типа Javelin и други които могат да се ползват от пехота" . Това е доказателство, че целта е задействане на производството н
  • 20 генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Hoho Boho":

    кой мъти водата в Донеск франция ли
  • 21 трънчо

    0 0 Отговор
    Чуда се защо Путин им обръща въоще внимание на тия с болните мозъци! След като е казал че за сега няма желание да напада Украйна -защо им обръща внимание! Изключва телефона и при секретаря да го търсят! Тогава гас ще пикаят от унижение!!! Защо ще разговаря с дъртака след като му е асно че говори с радио!
Новини по държави: