Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 17:17 4 843 56

САЩ и Великобритания режат достъпа на Русия до долари и лири при инвазия

  • русия-
  • санкции-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • крим

От своя страна Кремъл категорично отрича, че планира да анексира Украйна

САЩ и Великобритания режат достъпа на Русия до долари и лири при инвазия - 1
Снимка: shutterstock

Съединените щати и Великобритания ще отрежат достъпа на руските компании до щатски долари и британски лири, ако Кремъл разпореди нападение срещу Украйна. За това предупреди британският премиер Борис Джонсън, цитиран от "Ройтерс".

Вашингтон и Лондон многократно предупреждаваха, че Русия е напът да нахлуе в Украйна - ход, който според двете страни ще предизвика най-големия конфликт от края на Втората световна война насам. От своя страна Русия отрича да планира да анексира Украйна.

Джонсън подчерта, че западните санкции срещу Русия в случай на инвазия ще отидат много по-далеч, отколкото по-рано е било заявено.

Според него обаче руският президент Владимир Путин вероятно не мисли логично, поради което заплахата от нови санкции едва ли ще е достатъчна за предотвратяването на руска инвазия в Украйна.

Може би санкциите не са достатъчни за възпирането на един ирационален фактор и към момента трябва да признаем, че е възможно Владимир Путин да не разсъждава логично за това и да не вижда катастрофата пред себе си, анализира британският премиер.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    101 13 Отговор
    Нека помислим по натовски, нали сме някакъв член там. Или просто да помислим. Ако запитаме всеки един от тук коментиращите как би приел за съсед луд с картечница, отговора е ясен, нали? И ако се съпротивиш на това, не те прави лош, нали? Та ми се идва да запитам, Русия е лоша за това, че разсъждава като вас? Или е важно да се плюем, защото мислим различно. Русия е лоша, защото иска да има някаква защита ,а Западът е добър и демократичен, гази хората с конна полиция и сълзотворен газ...пример Канада. Няма лошо и добро когато може да загинат много хора. Въпреки, че истината и монетата имат две страни, защо никой не поглежда втората страна?

    Коментиран от #23

  • 2 В.В.П..

    10 40 Отговор
    Война ще има !

    Коментиран от #12

  • 3 ФАШИСТКА МИЗЕРИЯ

    74 10 Отговор
    СКОРО ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО ДОЛАРЧЕТА ЛИРИ В КАНАЛА ФИНАНСОВИЯ ЦЕНТЪР Е КИТАЙ АНГЛОСАКСОНИЯ ОТИВА В КАНАЛА САЩА ВИ И ТОЙ ЧЕРНИТЕ ЩЕ ГО ОПРАВЯТ КУКЛОВОДИТЕ ВЕЧЕ СА РЕШИЛИ ОДЕСА Е НОВАТА ХАЗАРИЯ ВСИЧКО СИ ВЪРВИ ПО ПЛАН А ВИЕ БЛЕЙТЕ СЛЕПИЧКИ!
  • 4 Sion

    70 7 Отговор
    Борката, горкият, се прострелва в крака..И без това никой не изгаря от желание да ползва паунди..А за всичко останало има евро..
  • 5 Ха ха ха ха ха

    80 9 Отговор
    Тия англосаксите хептен се побъркаха:))) Русия се освобождава от долара, те били резали оле оле... Всичко живо в света се освобождава от долара, включително и Китай, макар и да са най-големия кредитор на фащ, ама тия щели да режат... Да се смееш ли с тях... кво, не знам

    Коментиран от #21

  • 6 3.14К

    60 6 Отговор
    Все по-ясно се очертават откровенните липси на умствен и мисловен капацитет при памперса и бънджито.
  • 7 Кики

    57 6 Отговор
    Още по добре за Русия, европа и америка ще плащат в злато за газ и нефт и нефта може да удари 200-300$ за барел и от там и фалита на запада

    Коментиран от #50

  • 8 Един пробит долар

    39 4 Отговор
    Браво. Долари на кило.
  • 9 Тиква

    41 5 Отговор
    Стайков пак ли драскаш глупости? Факти бг, дръжте на достоверна информация и стига измислици и простотия! Не се превръщайте в Блиц и Пик и другите подобни! Благодаря

    Коментиран от #16

  • 10 Джонсън

    12 27 Отговор
    Ще изгоним и всички рускини от Пиип клубовете в Лондон.
  • 11 КРА

    42 4 Отговор
    Англосаксонската измет всеки ден измисля нови и нови простотии. Единствените губещи от създалата се ситуация са страните от ЕС и все повече маргинизиращата се Украйна, доколкото такава самостоятелна държава съществува.
  • 12 Лейка

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "В.В.П..":

    Баба ти така ли каза или Фризьорката ти?
  • 13 недоумявам.

    45 5 Отговор
    В света има познати два начина на плащане , с пари , и с дупе . С какво ще плащат на руснаците вместо стотиците милиарди за енергиите , и суровините които света получава от тях.
  • 14 КАТУН С РАКЕТИ

    7 45 Отговор
    Руските джуджета и петата им колона са в траур !
  • 15 Име

    43 5 Отговор
    А УЖ подавали маслиновата клонка, но с другата ръка бият през ръката, ако се опиташ да вземеш маслиновата клонка! Еврейски изчадияя
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мхм

    30 1 Отговор
    Само глупави заплахи
  • 18 Примати

    10 47 Отговор
    Навремето Съветския съюз криеше военните си разходи , като необходимостите към военно промишления комплекс бяха разпределени по различните министерства. Разбирасе когато вече нямаше комисариати а вече министерства. Така никой не знаеше всъщност бюджета на министерството на отбраната. Примерно: военно промишления комплекс има нужда от 10 нови кораба. Новите кораби се правеха от министерството на карабостроенето, и така в графите с разходи към министерството на отбраната не пише нищо. Е аз ви казвам че в момента цялата им държава работи за струпалите се войници , за базите в Сирия за издръжката на Република Ичкерия , даже и вече за ЦИРКА с мигрантите от луганск и Донецк. Защо го пиша - цялата тази енергия и пари вместо за войни ако се пренасочи към всичко друго, Русия ще се превърне в притегателен център за страните около нея( за традиционно бедните страни , не говора за Холандия примерно) от само себе си. Така че каква по - голяма санкция от това Путин да е президент … с такъв президент освен да накарат някой насила да ги харесва …

    Коментиран от #19, #24

  • 19 факт

    35 4 Отговор

    До коментар #18 от "Примати":

    Глупости.Русия си е самодостатъчна.

    Коментиран от #22

  • 20 Самоубийците

    43 2 Отговор
    във Вашингтон и Лондон заплашват Русия, че ще се обесят!
  • 21 мммда

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха ха ха":

    То си е Китай вече, и са ги стинснали здраво за ... яицата.
  • 22 госта

    7 22 Отговор

    До коментар #19 от "факт":

    Да бе виждаме резултата, народа им е беден.
  • 23 барчо

    45 4 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Не знам защо никой не иска да вникне в истинската причина, а се отклонява въпроса за някаква си фашистка Украйна. Проблем е в това, че единствения равностоен противник на САЩ е Русия. Никоя държава не желае да воюва с Русия по много прочини. Единтсвено интерес да не съществува Русия е САЩ. До тук е ясно. Ако САЩ желае да воюва с Русия и пусне ядрени ракети срещу Русия, да речем по погрешка има време някъде около 30-40 минути да се изправи грешката. А това си е цяла една поредица от действия. Засичане, въртене на телефони, установяване на грешката и виждане как тя се изправя. Демек ракетите политат към космоса или биват унищожени във въздуха. При разполагането на такива ракети в Румъния, България или да речем Украйна, времето е не повече от 4-7 минути от старта до сблъсъка в Москва. Няма време за установяване, въртене на телефони и изправяне на грешката. А грешката може да е от всякакъв сорт. При изстрелване на ракети от такова близко разстояние, просто на момента ще полетят над 1100 ядрени ракети от руска страна към цял свят, включително и САЩ и няма да има възможност за никакви поправки, което на прост език ще значи един голям КРАЙ, ДЕ ЕНД на нашия свят, какъвто го познаваме. За това става въпрос, а не за някакви си бандеровци, убийци на деца. Честно казано, срам ме е че поддържаме едни бандеровци. По същия начин и САЩ и Англия и Франция навремето поддържаха Хитлер и го направиха сила, която знаем какво направи.

    Коментиран от #28

  • 24 мммм

    23 3 Отговор

    До коментар #18 от "Примати":

    Ти май вярно си Приматт, не виждаш ли че искат да им спрат тръбите през Украйна, след това Северен поток 2, после Балкански поток, после С.П. 1

    Коментиран от #30

  • 25 Скакауец

    34 1 Отговор
    Е, руснаците пък ще отрежат достъпа до разни благинки, които купуват англосаксите от тях, като титан, уран, алуминий и още ред таквиз незначителни нещица...И да видим кой ще изпищи първи...А може и други неща да направят, което няма да е от полза и на двете страни...
  • 26 барчо

    36 1 Отговор
    Значи САЩ и Великобритания ще купуват необходимите и стоки от Русия с куфарчета със злато на цени определени от Путин. Норд Фокс ще започне да се опразва. Просто Русия продава на тези страни неща, които има само тя и те няма откъде другаде да ги закупят. Въпреки налаганите санкции на САЩ към Русия още от времето на студената война от 60те години до сега, стокооборота се увеличава ежегодно.
  • 27 Мдаа

    3 25 Отговор
    Мислиге ли, че Русия не печата американски долари и то в милиарди?? Спомняте си садамските долари, единствено централната банка в Ню Йорк ги разпознаваше! САЩ 100% знаят това, но нищо не могат да направят и затова си мълчат
  • 28 Петьо Петров

    21 1 Отговор

    До коментар #23 от "барчо":

    Абсолютно съм съгласен, освен може би за фашистка Украйна. Там хората не са фашисти, а само искат независимост. Но дали ще бъдат независими като член на НАТО или не?
    Те сами трябва да помислят върху темата. Тук трябва да уточня, че е само лично мнение, но мисля, че държава в това геополитическо разположение, има само един възможен вариант, да бъде буфер межди две велики сили. И всички ще са печеливши, освен търговците на смърт.

    Коментиран от #34, #38

  • 29 Опълченец

    21 1 Отговор
    Оставете на мира изстрадалия руски народ !!!!!!!!
  • 30 барчо

    28 2 Отговор

    До коментар #24 от "мммм":

    И като се спрат тези потоци ние каква полза ще имаме??? Ще купуваме втечнен газ от САЩ, които ще наложат монополно висока цена ли??? Не се ли сещаш, че нещата не са само тези потоци, а и много други нещица. Нефт, ураново гориво, поддръжка на АЕЦ, пазари в края на краищата. Нали се сещаш, че като унищожиш конкуренцията и ти си единствен на пазара ти ще си този, който ще диктува цената и тя ще е без пазарлък. Но ние сме си виновни, защото въпреки че знаем че ни водят на заколение само си блеем ..... радостно.

    Коментиран от #31

  • 31 мммм

    18 1 Отговор

    До коментар #30 от "барчо":

    Не, цялата работа е да бъде Европа снабдявана с газ от евреите с катарска газ ! Затова първо беше войната в Сирия, но там не станаи рашиха да приложат план Б

    Коментиран от #37

  • 32 kkk

    29 0 Отговор
    Пирфьектну- сега чакам някой да ми обясни как Ингилизите шъ си платят газта и как ФАЩ ще си платят и газта, и петрола, и дизела който купуват от Русия... Чудя се тея не схванаха ли вече, че като забраниш на Русия да оперира с $ това е равносилно на самоубийство?

    Забавното е, че за 2021г. Русия е с положително търговско салдо от около $190+млрд. и твърде малко са нещата които не може да си купи от Китай, Индия или Бразилия и някак "случайно" с тези държави търговията е в национални валути, а не долари. Да не забравим и ЕС- там се плаща в €...

    Бонус- утре като почнат държавите масово да обръщат $ в рубли за да си платят сметката към Москва ще има едно леееекичко раздвижване в курсовете и ФАЩ съвсем ще го закъсат
  • 33 Иван

    12 0 Отговор
    Защо американското знаме??? Защо не израелското знаме???
  • 34 барчо

    21 1 Отговор

    До коментар #28 от "Петьо Петров":

    Петьо, предполагам просто не си информиран за същността на украинската ..... маса. Нацианалистите използват Втората световна за прокарване на тяхната политика, че територията на Украйна е единствено за украинците и всички "неукраинци" биват избивани. Избивани не как да е, а с брадви, ножове, метални тръби и най вече по особено жесток начин. Има села, в които са избити всички жители до крак в рамките на ден. Тези села просто са престанали да съществуват. Не са показвали жалост дори и към малките деца и те са убиване не просто за да бъдат убити, а мъчително. Сега днешна Украйна именува улици, площади на личности, участвали особено активно в тези движения. Естествено не е задължително да ми вярваш и преди да ме наречеш лъжец, може да си направиш справка в уикепедията. Там за сега информацията не е махната.

    Коментиран от #36

  • 35 Иван

    15 0 Отговор
    Тогава Русия да унищожи еврейските фабрики за печатене на долари.
  • 36 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "барчо":

    Булевард Джон Демянюнг.
  • 37 kkk

    23 0 Отговор

    До коментар #31 от "мммм":

    И отде толкоз газ у Катар? Там всичко е проучено и дори всичката газ да я изнасят за ЕС могат да заместят доставките от Газпром максимум за 4-5 години. Колкото и да не им харесва на куп хора това е положението- без руска газ ЕС фалира и замръзва. В този ред.
  • 38 барчо

    20 0 Отговор

    До коментар #28 от "Петьо Петров":

    И още нещо за сегашните украинци. От 2014 г до сега украинската армия е убила над 14000 жители на Донбас и Логанск, като над 95% са невъоръжени хора, убити по домовете си, улицата, градинките от минометен и артилерийски огън. Има и мономент за над 200 деца, жертва на това безумие. Да не говорим че много над 14000 са тежко и леко ранени и осакатени. Приятелю, говорим че това се случва в 20ти век в християнска държава!!!! От страна на Украйна няма нито един невъоръжен мирен гражданин, който да е убит, а само военни и то далече под тази цифра, по последни данни не повече от 100.

    Коментиран от #42

  • 39 Иван

    8 0 Отговор
    Паметник на украинския миролюбец Джон Демянюнг пред посолството на ционисткия Израел в Киев!!!!!
  • 40 наблюдател

    12 1 Отговор
    ау! мецан сън не го хваща! альоу, пишман пропагандистите, да ви информирам, че мецан отдавна води политика за освобождаване от споменатите хартийки със съмнителна стойност. ще му накривите... делвата с мед. :D
  • 41 Иван

    12 1 Отговор
    Американците не печатат доларите.. Евреите печатат доларите.
  • 42 Петьо Петров

    2 14 Отговор

    До коментар #38 от "барчо":

    Не съм тук да противореча на нечие мнение, само недоумявам как може да се наричат фашисти хора, които не са живели по времето на нацизма. Разбира се знам за зверствата на бандеровците,но техните наследници трябва ли да се наричат фашисти заради делата на прадедите им? По тази логика, ние сме фашисти, комунисти, завоеватели и роби...Странно ми е някак си.

    Коментиран от #46

  • 43 Иван

    7 0 Отговор
    И турската лира,ако Русия изгони турците от Цариград.
  • 44 Иван

    9 0 Отговор
    И косоварския наркодолар,ако Русия унищожи американската военна база Бондстийн.
  • 45 С две думи

    12 0 Отговор
    Режат клона, на който седят. След дни ще бъде обявено, че Раша сменя долара с юана като резервна валута и чопчопите ще бъдат изпържени, понеже ще галират за дни.
  • 46 Важни са методите

    5 1 Отговор

    До коментар #42 от "Петьо Петров":

    С такова подмолно изказване показваш, че или си много неумен или провокатор фашист.
  • 47 Русия

    10 0 Отговор
    До дни ще изтеглим златото си от САЩ. Да ги видим. Ще натсане тотален вой. Д ане говорим като блокираме и swift.
  • 48 ССоросс

    3 4 Отговор
    Тези глупендари си държат парите в американската система и на техният компютър, 600милиарда долара фонд за начионално благосъстояние работи за америка.
    Никой не слушаше Катасонов, руските компрадори вече не одържат власта, това е цената която Русия ще плати, но един либераст през следващите 100 години няма да има.
  • 49 бай Кольо

    6 0 Отговор
    А Вова като им сопре гАза,ще пляскат да се стоплят ли?
  • 50 Научи нещо

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "Кики":

    Страната с най- голям добив на петрол в света .....е САЩ.
  • 51 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    2 0 Отговор
    евраци бол!
  • 52 факт

    2 1 Отговор
    шекели?
  • 53 Иван

    3 2 Отговор
    Ти да видиш голям проблем, когато федералния резерв на САЩ няма да могат да купуват рубли. 😂😂😂😂😂
  • 54 Опа

    4 0 Отговор
    Ха, тези от западния свят май нищо не разбират от руската народо психология. Цяла една втора световна война не им беше достатъчна. Ако за западния свят парите са водещи то при руснаците нещата са малко по други.Санкции големи санкцииии. А на руснаците пука ли им? Нямали къде да си продават газта? А на Путин дали му пука. А Китай не е ли един голям пазар на суровини а произвежда всичко и то точно за този западен свят. Швейцария си е Швейцария тоест неутрална. Та мисълта ми е не се напрегайте толкова с тези санкции да не се окажат една утопия както впрочем е примера Крим.
  • 55 Олга

    3 0 Отговор
    Няма страшно. Европа ще носи парите си в Русия за енергоресурси с влакови композиции в чували.
  • 56 Размисли

    2 0 Отговор
    Значи курсът на долара и лирата ще падне ДРАСТИЧНО спрямо китайския юан! И американските/британски заплати и пенсии ще се изравнят по покупателна стойност със заплатите и пенсиите на обиконовен китайски работник! Да не говориме, че Шотландия и Сев.Ирландия ще обявят независмост от Лондон (Обединеното кралство), както някои щати (Тексас, Калифорния, Орегон, ..... ) - независимост от Вашингтон! Задават се тежки времена за американците / британците - сами ще си стрелят санкционно в собствените нозе!!