Отидете към основна версия

11 764 65

Лондон: Путин няма да използва ядрени оръжия

  • великобритания-
  • бен уолъс-
  • русия-
  • ядрени оръжия-
  • нато-
  • владимир путин

Британският министър на отбраната заяви, че е притеснително страна като Русия да смята, че правилата не важат за нея, независимо дали става дума за нахлуването в Украйна или използването на нервнопаралитично вещество в Солзбъри

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският министър на отбраната Бен Уолъс, смятан от мнозина за следващия генерален секретар на НАТО, заяви, че не очаква руският президент Владимир Путин да използва ядрени оръжия в конфликта с Украйна. Уолъс смята, че руската операция не се развива според плановете на Кремъл и приказките за ядрени оръжия са само за отклоняване на вниманието от проблемите на руската армия.

Бен Уолъс заяви за Радио "Таймс“, че е притеснително страна като Русия да смята, че правилата не важат за нея, независимо дали става дума за нахлуването в Украйна или използването на нервнопаралитично вещество в Солзбъри, но колкото и Путин да е амбициозен за постигане на целите си в Украйна, той не вярва руският президент да прибегне до ядрени оръжия.

По-късно за Скай нюз министърът на отбраната заяви, че нападението срещу Украйна не се развива според графика на Владимир Путин и в неговите войски цари "значителен безпорядък“.

Логистичните грешки и твърдата украинска съпротива спъват руския напредък, заяви Уолъс, позовавайки се на последни данни на разузнаването.

Руските въоръжени сили дори за първи път бяха принудени да признаят, че са дали жертви, допълни Уолъс.

В същото време британското правителство продължава да затяга санкциите. То ще ускори приемането на закона за икономическите престъпления, чиято основна цел е да се справи с прането на пари от чуждестранни олигарси, включително руските.

Една от новите мерки е да се изисква притежателите на недвижимо имущество да декларират тяхната идентичност, а не да се крият зад компании, както става сега.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 58 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: