Отидете към основна версия

1 860 24

Любомир Кючуков: Преговорите Русия- Украйна нямат нито конкретни задачи, нито дневен ред

  • любомир кючуков-
  • преговори-
  • русия-
  • украйна

Проблемът, заради който започна войната, а именно приемането на Украйна в НАТО, може да се окаже най-лесно решимият, смята експертът

Снимка: NovaNews

Първата и най-неотложна задача на стартиралите преговори между Русия и Украйна е спиране на огъня между двете страни. Това заяви в ефира на „Твоят ден” Любомир Кючуков, директор на Института по икономика и международни отношения.

„Около самите преговори има огромна неяснота, за какво и как се водят. Това са преговори за преговори. Няма конкретни задачи и дневен ред. Първата обаче би трябвало да бъде за спиране на огъня. Именно това трябва да позволи воденето на съдържателни преговори по всички политически проблеми”, обясни той.

Според него проблемът, заради който започна войната, а именно приемането на Украйна в НАТО, може да се окаже най-лесно решимият.

От своя страна председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов добави, че на фона на стартиралите преговори е притеснителна информацията за големи колони военна техника, насочени към украинската столица.

„Вероятно Русия ще се опита да постигне някаква победа, за да има повече механизми и лостове при преговорите”, прогнозира той.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: