Тема: Украйна

28 Февруари, 2022 11:25 1 861 24

Любомир Кючуков: Преговорите Русия- Украйна нямат нито конкретни задачи, нито дневен ред

  • любомир кючуков-
  • преговори-
  • русия-
  • украйна

Проблемът, заради който започна войната, а именно приемането на Украйна в НАТО, може да се окаже най-лесно решимият, смята експертът

Любомир Кючуков: Преговорите Русия- Украйна нямат нито конкретни задачи, нито дневен ред  - 1
Снимка: NovaNews

Първата и най-неотложна задача на стартиралите преговори между Русия и Украйна е спиране на огъня между двете страни. Това заяви в ефира на „Твоят ден” Любомир Кючуков, директор на Института по икономика и международни отношения.

„Около самите преговори има огромна неяснота, за какво и как се водят. Това са преговори за преговори. Няма конкретни задачи и дневен ред. Първата обаче би трябвало да бъде за спиране на огъня. Именно това трябва да позволи воденето на съдържателни преговори по всички политически проблеми”, обясни той.

Според него проблемът, заради който започна войната, а именно приемането на Украйна в НАТО, може да се окаже най-лесно решимият.

От своя страна председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов добави, че на фона на стартиралите преговори е притеснителна информацията за големи колони военна техника, насочени към украинската столица.

„Вероятно Русия ще се опита да постигне някаква победа, за да има повече механизми и лостове при преговорите”, прогнозира той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бегай

    7 1 Отговор
    бърже да помагаш

    Коментиран от #12

  • 2 Майна

    21 3 Отговор
    Русия иска ДИПЛОМАТИЧНО РАЗРЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА, КОЙТО ИСКАШЕ ПРЕДИ ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ!!!

    Коментиран от #8, #18

  • 3 Майна

    19 4 Отговор
    Русия държи да няма ЯДРЕНИ РАКЕТИ И НАТОВСКИ СИЛИ В БЛИЗОСТ ДО ГРАНИЦИТЕ СИ! МНОГО ЛИ Е??? ЕС И САЩ ИЗПРАЩАТ ОРЪЖИЕ!
  • 4 Пич

    13 4 Отговор
    Какъв ред да има , като украйнците ги е шубе да отидат ! И не смеят да продумат ! Сигурен съм , че руснаците няма да се изложат , и да им направят каквото и да било ! Но провокация от Козяк , която да се пише на руска сметка - знаеш ли ?!
  • 5 Българка

    7 18 Отговор
    Путин иска преговори от позиция на военна сила, рекет над целия свят чрез ядрена заплаха и потапяне Украйна в кръв. Цинично е да насочваш още войски към Киев на фона на имитация за преговори.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 GnG

    13 3 Отговор
    Русия, търси ПРАВИТЕЛСТВО за Украйна, което да я управлява, а не ПОСОЛСТВОТО на САЩ !
  • 8 Българка

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Откога си такъв путинист? Русия печелеше време за разполагане на бойна техника и орки за фашистка, терористична война! Събуди се! Бъди човек! Ръцете на тия ,които хвалиш са напоени с кръвта не само на невинни украици, а и на руси

    Коментиран от #11, #14, #16

  • 9 Майна

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Просто черниш името на БЪЛГАРКИТЕ.., вече съм сигурен, вземи прочети коментара и на брилянтни американски коментатори за ГЛОБАЛИСТИЧНАТА БЕЗУМНА ПОЛИТИКА,която предизвика всичко това

    Коментиран от #13

  • 10 👏👏👏

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    А САНКЦИОНИЯ РЕКЕТ КАКВО Е?
  • 11 Майна

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Няма само ЧЕРНО и БЯЛО, но това е за мислищите..НЕ ТОЛЕРИРАМ ЕКЗАЛТИРАНИ ПОДРЪЖНИЦИ НА ИЗМИСЛЕНИ КАУЗИ..
  • 12 Иванушка

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "бегай":

    "Преговорите" бутафория за да печели Зеленски време за пъклените си планове. Войната не е само заради НАТО, ами заради Ядрено оръжие което Зеленнски е договарял със САЩ - това е Истинската причина.
    Добрата новина е че фашисткста групировка АЗОВ е хваната в клещи около Мариупол, въпрос на часове е да я опържат с термобарични ракети Солнцепек.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 😄😄😄

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    В към свят живееш, че виждаш само това което искаш да видиш?
    Пък и Българка се кръстила!
    Знаеш ли, че на запад и за човек те нямат- разходен материал за тяхното забогатяване!
  • 15 Майна

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иванушка":

    Абсолютно точно
  • 16 rolangaros

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Губиш си времето с тези неграмотници.Това е единственият български сайт с путиновски поклонници.Хора ,които никога няма да проумеят , че който държи парите , той печели.До края на седмицата 1 долар ще се разменя поне за 800 рубли-и това ако не финансов крах за Русия , здраве му кажи!

    Коментиран от #17

  • 17 Майна

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "rolangaros":

    Ти наясно ли си какво ИДВА В БЪЛГАРИЯ...ЩЕ ГО УСЕТИШ ..ОЛИГАРСИТЕ ЖЕРТВАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО, няма вече значение на националност..НЕ ИСКАМ ДА УМИРАМЕ С ,,ОТВОРЕНИ ,, ОЧИ ,заради глупостта си..

    Коментиран от #19

  • 18 ARGON

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Ирония е, че Путин продължава да нарича сганта, свалили правителството на Украйна през 2014 г., като „неонацисти“. Те всъщност са евреи и той го знае. Те бяха враговете на Хитлер. Това е същата измет, която свали руското правителство през 1917 г. и създаде Съветския съюз. Евреите управляват Съединените щати, а не неонацистите. Евреите създадоха НАТО и Европейския съюз, а не неонацистите.

    Всеки се страхува от истината, защото истината обижда евреите. Каква трогателна позиция само.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Фактолози,

    0 0 Отговор
    Само да намоня, че спорът не е икономически.
  • 21 Копипасте

    1 0 Отговор
    24.02.2022г. "Настимир Ананиев: Путин си играе на руска рулетка, от която може да стане по-тежка ситуацията"
    Интересно е все пак на какво играха американците като гърмяха снарядите с обеднен уран в бивша Югославия!? Малко ни беше от Чернобил, та и откъм Сърбия още ни дойде! И днес още заради остатъците от тоя обеднен уран умират хора от рак и в бивша Югославия и тук в България! Не съм фил/фоб нито на руснаци, нито на американци, но каква е разликата между тях тогава и сега?! С какво изгърмяното оръжие в Украйна е по-недемократично от оръжието изгърмяно не чак толкова отдавна в бивша Югославия?! Всички знаят, че войната е много скъпо удоволствие, но все пак го правят?! И в Украйна ще изгърмят старите гърмялки на които срока на годност и без това е изтекъл, ще се договорят и транзита на газа ще управляват руснаците! Ще има взаимни обвинения в провокации между руснаци и украинци, "Много шум за нищо" от Блумбърг Си Ен Ен и прочее! Ще се сменят управниците в Украйна! Семейство Байдън тихо ще получи компенсация за украинските транзитни газопроводи /Burisma/ и ще си дояжда натрупаното някъде на спокойствие! Това с много телевизия, коментари, статии по сайтове като този, кликане на +/- , медиен вой и скърцане на зъби ще се случи до няколко години! И както всеки път обикновените хора ще платят за всичко : Когато в обора жребците се сритат се трошат на магаретата ребрата!

    28.02.2022г. В месбг.орг е статията! "Тайните биолаборатории на Пентагона"
    Американската
  • 22 Копипасте

    0 0 Отговор
    28.02.2022г. В месбг.орг е статията! "Тайните биолаборатории на Пентагона"
    Американската армия произвежда смъртоносни вируси, бактерии и токсини в нарушение на Конвенцията на ООН, забраняваща производството на биологическо оръжие. Документи от Пентагона разкриват шокиращи факти по военна програма за биологически експерименти в САЩ и по света.
    НОВИНИ
    Twitter/dgaytandzhieva
    За Украйна на картата има няколко такива лаборатории! И в Грузия има такива лаборатории! Ако е истина - възможно ли е и това да е една от причините за тази руска агресия?! Не броим Чернобил, за където тихичко се чу, че било имало "заложници" от американски произход взети от руснаците?! Да не споменаваме пак за глупавото еруптиране на Зеленски насред Европа, че Украйна може и ще прави атомна бомба!?

    Коментиран от #23

  • 23 чичо Тончо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Копипасте":

    Не изтече ли в СМИ неотдавна, че и в България ще се прави от американци някакъв биологичен експеримент и се търси съдействие от армията и ВМА?!
  • 24 Този

    0 0 Отговор
    Каде е великатА армия
Новини по държави: